marți, 6 octombrie 2009

Intrebari adanci

"Preluez" si eu, ca sa zic asa, inc-o leapsa, ca a inceput sa-mi placa sportul asta.

1. Ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?

Ieri m-am tuns si mi-am dat barba jos si mi-am amintit de ce o port. Ultima data cand mi s-a cerut buletinul ca sa pot intra intr-un club a fost in 2007. Cand a vazut varsta badigardul in buletin, cica "ba, ej nebun???". N-as sti ce varsta sa-mi dau.

2. Ce e mai rău: să eşuezi sau să nu încerci?

Depinde despre ce e vorba. Pe mine ma distreaza aia care incearca sa se sinucida, dar de fapt nu vor sa moara, vor atentie. Eu reusesc sa ajung la serviciu tot mai des in ultima vreme, desi am din ce in ce mai putine satisfactii din asta. Dar chiar si asa, sfatuiesc lumea sa incerce sa reuseasca ceva, daca tot incearca.

3. Dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem multe lucruri care nu ne plac?

Incredibil pana unde merg oamenii ca sa-si complice viata. Tampita specie ne-a dat statul. In nu stiu care trib din Africa, la 17, ca sa devii barbat, trebuie sa alergi de patru ori dus-intors pe spinarile a 12 vaci. In pula goala. De fata cu tot tribul. Partea interesanta e ca in ziua aia ai voie sa le bati pe toate femeile din trib. Noi, astia mai "civilizati", am ales sa platim taxe si sa fim corecti politic. N-are rost sa mai comentez, ca nu mi-am propus sa schimb eu lumea.

4. Când ţi se pare că s-a vorbit şi s-a făcut totul, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?

La intrebarea asta as putea sa raspund dupa ce mor, pana atunci nu s-a terminat nimic.

5. Dacă moneda naţională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?

Depinde de cotatia ei la bursa in ziua respectiva. Numai nebunii o tin intr-o singura stare de spirit tot timpul. Eu, de exemplu, am prea multe pe cap in perioada asta ca sa ma gandesc la bani. Pardon, la fericire.

6. Care este lucrul pe care ai vrea să îl vezi cel mai mult schimbat la oameni?

Aici e nasol, pentru ca trebuie sa recunosc ceva urat: desi comentez la greu despre prostia si nesimtirea umana, nu mi-am propus sa schimb nimic. Eu zic doar ce am de zis, cine vrea sa asculte si sa inteleaga, bine. Asa ca as vrea ca oamenii sa asculte mai mult si sa inteleaga mai mult. Astea doua, fara educatie nu să iegzistă. Ergo, mi-ar placea sa vad ca lumea e mai educata. Chiar daca m-ar lasa fara obiectul muncii de pe blog. Asta e, si-asa vad ca lumea e mai interesata de episoadele in care te caci pe tine decat in alea despre problemele societatii.

7. Faci ceea ce ai visat că faci sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?

Fac ceea ce am visat sa fac, dar imprejurarile m-au adus aici. Si tot ele ma vor muta de aici unde nici nu mi-am inchipuit vreodata ca voi fi. Aici e de dezvoltat mult, dar n-are rost sa incep, poate am s-o fac intr-o postare diferita.

8. Dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit?

Da.

9. Eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau lucrurile care trebuie?

Nu-mi place intrebarea asta, pentru ca nu prea e O intrebare.

10. Dacă ar fi să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi acela?

Nu te baza in viata pe surprize si noroc, pentru ca in viata mai nimic nu e gratis.

11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?

Iar o intrebare tampita. Io stiam ca numa' prostii se enerveaza. Glumesc. Da' daca numai variantele astea le-am avea in viata, ar fi plina lumea de sinucigasi mai ceva ca Romania Libera de luni de anunturi cu locuri de munca in zilele ei bune.

12. Ce-ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să mai ai amintiri de acum înainte?

Io si-asa stau prost cu memoria, sunt curios ce-mi rezerva viata de-acum incolo. Viata mea a fost plina de chestii incredibile, multe dintre ele, rele. De unele oricum nu vreau sa-mi amintesc. Dar, daca ar fi sa ma iau dupa Patapievici, dezastru nu e sa faci puscarie (E DOAR UN EXEMPLU!), dezastru e sa nu inveti nimic din asta. Eu chiar daca nu-mi amintesc exact ce-am facut, am retinut suficient de bine ca bataia doare, sa zicem. De-asta zic ca pot sa ma distrez mai altfel de-acum.

13. Îţi mai aduci aminte de momentul acela de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? Mai are vreo importanţă acum?

Ce mai are importanta e ca unele lucruri nu depind numai de noi si ca orice moment prost poate sa aiba un episod 2 mai tarziu.

14. Care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilărie? Ce o face atât de specială?

V-am zis ca stau suficient de prost cu memoria incat sa-mi amintesc detalii relevante fix cand nu mai e nevoie. Asa ca prefer sa o privesc ca pe un tot unitar. Imi place sa cred nu ca am avut o copilarie frumoasa, ci una norocoasa. Din care cel mai mare dar cu care am ramas este discernamantul. Pe care l-am exersat foarte bine inca de atunci, cand am fost capabil sa-mi aleg dintre ce mi s-a oferit ceea ce era bun si corect si sa pun degetul pe ce e prost sau rau in viata. Chestie pe care sper sa n-o uit niciodata.

15. Dacă ai câştiga un milion de dolari, ai renunţa la ceea ce faci acum?

Nu la tot. Dar vreo cateva luni as lua, probabil, o pauza din aia cu schimbat aerul.

16. Când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?

Daca-i intrebi pe prieteni sau pe familia mea, sunt un artist al aruncatului cu capul inainte. Dar lumea e proasta si aproape in 100% dintre cazuri s-a dovedit ca eu aveam dreptate.

17. Când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii?

Acum, cand am citit intrebarea asta, desi prin fereastra deschisa, taraful de pickhammere e la treaba si si tiganii iar zbiara dupa fiare p-aici de zici ca le-a dresat cineva ca pe caini sa vina singure la ei, numa' ca-s cam surde.

18. Care e lucrul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?

Mi-am dorit multe lucruri si nu s-au intamplat. Pentru unele e prea tarziu. Zic intentionat "nu s-au intamplat", nu "nu le-am facut". Un exemplu bun e ca mi-am dorit intotdeauna sa castig premiul cel mare la loto. Ma opreste norocul, deocamdata. Desi fac exact ceea ce trebuie facut: joc.

19. Care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?

Yop ilwo funjin - dubal dansang chagi. Is măiastru la asta. Nu prea stiu lume care sa-l fi incercat, daramite sa le iasa. Tre' sa muncesti ca un nebun sa poti s-o faci cum trebuie si-ti trebuie nervi de otel sa i-o aplici unuia care primeste aplauze, felicitari si medalii daca te lasa lat acolo. Dar lumea nu o face, pentru ca lumea e fricoasa, proasta si nesimtita.


Cam asta fu leapsa. Daca mai e careva interesat de ea, simtiti-va liberi.

5 comentarii:

eadono spunea...

ce dracu e ce ai scris acolo la 19 bre?

jane spunea...

ce-i asta Yop ilwo funjin - dubal dansang chagi?? :)

nevers spunea...

Chiar,ce e?

Cristean spunea...

e din taekwondo,o eschiva cu lovitura. e cam proba de maiestrie, daca te uiti dintr-o parte zici ca ala aproape te-a nimerit cand, de fapt, tu ti-ai facut treaba. am incercat sa gasesc un clip care sa semene si se pare ca am reusit.

http://www.youtube.com/watch?v=cLRSNprDMvI&feature=channel

e vorba de procedeele alea de la secundele 15, 24 si 31, cam aia e ideea, sa te dai la o parte fix cat sa nu te nimereasca si sa i-o tragi. ma rog, nu stiu cat o sa se inteleaga de acolo.

George spunea...

ba, tu ajungi mai devreme la servici ca sa ai acces la marea retea aka Internet :))