sâmbătă, 17 octombrie 2009

Stravechea arta a compromisului

Dom'le, am gasit, ne pricepem si noi la ceva!

Daca ar fi ceva palpabil, compromisul ar fi obiect de tezaur national la noi. Daca ar sport, romanii ar fi vesnici campioni mondial si la individual, si pe echipe. Daca s-ar cota pe bursa, s-ar pisa pe euro, aur si petrol din saritura. Suntem tara in care s-ar putea preda compromisul in scoli, tara care ar putea organiza concursuri de miss si mister compromis. Acuma stiu ce-o sa-mi spuneti, dom'le, intreaga societate e un compromis. Se poate.

Da' noi am dus compromisul pe cele mai inalte culmi. Ne nastem cu el in noi si totusi ne petrecem toata viata cautandu-l mai ceva ca profetii aia din capodopera SF numita biblie lumina de la rasarit. Iar exemple sunt mai multe decat fire de par are omu' normal pe deasupra capului. De fapt, intrebarea e cu cine n-am facut noi compromisuri de-a lungul timpului? Stiu, acuma va asteptati sa zic ceva si de politicieni. Am sa zic un singur lucru care vad ca e foarte convenabil pentru noi sa-l uitam: si politicienii sunt tot romani si nu s-au votat singuri, noi i-am votat.

Dar politicienii sunt si ei victima a celei si celei mai perverse forme de compromis facut vreodata. Din nou, si la asta noi, romanii, am putea sa mergem ca misionari in lumea intreaga, sa deschidem sali, sa predam, sa dam centuri si, de ce nu, la urma sa organizam si-un campionat mondial. Pe care sa-l castigam, evident. Este vorba de bagatul tuturor in aceeasi oala. "Bai, n-am nimic cu ungurii, da' nu pot sa-i suport." Si, evident, "da-i in cacat, toti politicienii sunt o apa si-un pamant!" Sa mor eu??? Da' nu erau si ei romani?

Sigur, noi facem asta din altruism, nu-i ce crede lumea, noi ii facem pe toti cu ou si cu cacat ca nu cumva sa discriminam pe cineva. Ce mai, vrem sa impacam pe toata lumea. Sa ajungem la un compromis, sa fie toata lumea multumita. Politicienii sunt niste hoti, tiganii sunt niste nenorociti, bucurestenii is niste muisti iar taranii sunt niste tarani. Si uite-asa, dintr-o fraza, i-am rezolvat pe toti. Eventual, la urma, tragem si-un citat dintr-un mort celebru care sa se potriveasca la orice si-am scapat, ne-am facut treaba. Si asta numai ca sa nu zica lumea ca n-am avut SI noi dreptate.

4 comentarii:

Giusy spunea...

ata denota ca ne stim descurca :))....suntem dati dracului....chiar foarte :))

Cristean spunea...

pula mea, m-am saturat de descurcat din asta.

daimon spunea...

ai uitat ca toti moldovenii's nespalati si toti bucurestenii nesimtiti.

Cristean spunea...

ei, ei, de bucuresteni am zis! n-am nimic nici cu moldovenii, nici cu banatenii care se cred miezul din pizda. mai ales ca, saracii, daca nu-s nemti, unguri sau sarbi, tot niste labagii sunt, ca restul romanilor. niste labagii cu pretentii. na, ca si eu generalizez. da' io macar recunosc. tu, secesionistule? care-l citesti pe demaio?:)))