joi, 1 octombrie 2009

Text gonzo de cacat pentru ca tre' sa par preocupat

Deepthroat chick learns how to sword swallow. La asta ma uitam, da' au inceput sa vina colegele (da, sunt tot la birou). Tre' sa ma fac ca scriu, Cristean, fa-te ca lucrezi! Trei sferturi de ora mi-a luat s-ajung aseara cu metroul sa-mi platesc chiria. Asta e bine, cu masina mi-ar fi luat o ora jumate. Dupa ce c-am dat 16 milioane 800 si-am facut juma' de an dus-intors, drept premiu pentru c-am ales sa stau in bucaresti, zona militari, pe bulevard m-am trezit ca zbura exact in fata mea de la cine stie ce etaj pe trotuar continutul unei scrumiere sau farfurii - coji de seminte. In lift, o scena suprarealista. Primul om din bloc care mi-a zambit. Cred ca-i gay.
-Suntem vecini?
-De la 1 septembrie, da.
-Va place zona?
-NU.
-De unde veniti, din provincie?
Asta-i genul ala de intrebare care ma umple de nervi. N-ar trebui sa-mi pui intrebari din astea cand esti cu mine singur, fara martori, intr-un spatiu inchis. Si nu, n-am fata de taran si nici nu put a branza. Si chiar daca aveam si chiar daca puţeam, tot m-ar fi deranjat.
-Nu, vin din Vatra Luminoasa unde n-au cocalari si caini vagabonzi si nici manele.
-A....

E bine, totusi, am aflat azi ce fac eu pe blog. Si e bine, mi-am dat seama ca nu-s blogger. Raman ziarist. Ziarist gonzo.

PS: Vad ca din 380 de insi destepti si frumosi care ma citesc nu stie nimeni sa-mi explice cum se scrie corect "de-ampulea", baga-mi-as pula. Ma dezamagiti.

7 comentarii:

ioana spunea...

"de-a in pula mea", daca vrei sa fii complect si sa pari literat

Cristean spunea...

hm. aia de prin ardeal zic "de-ampula" sau "de-a pula", io stiam "de-a-n pulea" dar nu stiu cum se scrie si mi-ar placea sa folosesc asta mai des, ca verbal o fac si nu vreau sa ma fac de cacat si sa par mai analfabet decat sunt.

Unknown spunea...

bai cristean,hai sa incerc sa ma dau si eu destept, deci (sic) nu conteaza cum scrii acum, fiindca peste cativa ani o sa fie oricum corect, vezi nici un, niciun, nici o, nicio, gramatica se muleaza pe oligofreni, nu oligofrenii pe gramatica, deci gog go go, nu conteaza cat de lung ai parul ci conteaza ce vrei sa spui de fapt, ca noi intelegem oricum, ca suntem baieti destepti
si cei care nu intelege, :)) da-i in plm

Mihai P spunea...

Sa fiu eu al 381-lea. Se scrie de-a-n pulea.

Cristean spunea...

deci eram pe aproape? io ma asteptam la sfaturi in privinta asta de la doua femei mai cvlte decat mine, se stiu ele. inca astept...

cu_pluta_pe_pluto spunea...

cred ca era de-a 'mpulea....

Anonim spunea...

https://diacritica.wordpress.com/tag/de-a-n-pulea-sau-deampulea/