marți, 15 decembrie 2009

Hacker fara voie

La metrou!!!

Urmeaza o povestire mult prea tehica daca n-ati calatorit niciodata cu metroul. Dar asta e bine, ca aveti sanse sa nu fi mers nici cu scarile rulante, asa ca, atunci cand aveti timp, va astept la bodega aia de la gara de nord sa vad cum e pentru VOI prima data, ca pentru maica-mea a fost un soc atunci cand a facut asta bunica-mea: bunica-mea a considerat ca daca esti pe scarile rulante, cel mai comod stil de calatorie cu ele este intins pe spate. Chestie care a facut-o pe maica-mea sa se razgandeasca instant in privinta unei vizite in Italia a bunica-mii cu avionul. De fapt, si io am avut un mod mai original de a cobori scarile rulante beat, cand coboram din avion in Germania, unde am ajuns in patru labe. Dar destul cu divagari care oricum n-au cum sa fie adevarate, pentru ca eu nu beau in general.

Azi dimineata am patit una interesanta: cartela mea care mai avea opt calatorii valabile s-a pricopsit cu un "Cont 0" de toata frumusetea. Ma, cum dracu??? Ma duc la tanti alea de la casierie, se uita si ele ca broasca la polizor, verifica, intorc, discuta, o trec prin masinaria aia, aveam opt calatorii valabile, dar pe cartela mea scria cont 0. Ce tampenie... Mi-au scris femeile cu pixul pe cartela "rest 8 cal 15.XII.09 verif cas dorobantu", iar mie mi-a ramas sa-i conving pe bodyguarzii de la metrou ca intr-adevar a scris o casiera asta si nu ca incerc eu sa iau bataie. Si totusi nimeni nu intelegea ce s-a intamplat. Tot eu m-am prins mai tarziu. Si m-am mirat cum de n-a luat foc saracul aparat de taxat la ce i-am facut.

Bagasem doua cartele odata, in fata era una cu doua calatorii consumate si una cu zece calatorii, din care opt valabile. Asa ca aparatul, constiincios, mi-a zis "pai tu nu mai ai calatorii valabile, ia de-aici un Cont 0!". Acum ramane doar sa aflu daca pot sa si profit de asta cumva.

Un comentariu:

bnx spunea...

bai tu esti oltean si nu vrei sa recunosti.

ptiu nenica ce te-am prins