duminică, 17 iunie 2012

Deci, astept

De trei zile astept. Ma simt cam rau, dar nu va spun de ce, ca n-am chef sa-mi incepeti cu sfaturi si intrebari gen daca am facut ceva sau altceva, ca n-am chef si nici n-are rost sa zbier la voi in scris. Pot sa va injur in scris, daca vreti, dar de data asta n-o sa va fac onoarea asta, pentru ca nici n-o sa va zic ce am si pentru ca injuratul, pentru mine, e o chestie pe care o faci cu prieteni mai intimi, mai ales cand va injurati intre voi. In fine. Cum spuneam, sunt cam bolnav, vestea buna-i ca o sa-mi treaca, cel mai probabil maine, dar inca n-am terminat de ascultat cele opt milioane de sfaturi la fel pe care le primesti de la lume cu ocazii din astea.

Stiti ce zic. Parca toti au un buton. "Cutare ai facut? Aia ai luat? La doctor ai fost?". Plus clasicul "Ce-ai patit? Da? Aspirina!" (E doar un exemplu.) Ma rog, mai pe scurt, mai toti cred ca dupa ce ca esti bolnav, mai esti si oligofren. N-ar fi nicio problema, doar ca de fiecare data scenariul e la fel. Ei incep cu lista lor de remedii, le luam pe rand prin eliminare si dupa ce-au terminat ei ce stiau*, le mai zic si eu vreo doua la care ei nu s-au gandit. Si e obositor, nu de alta. E obositor sa ai aceasi discutie de zece ori si sa repeti aceleasi liste si in timpul asta sa te gandesti "aoleu, cat de deficient mintal ma crede SI asta!"

Oamenii sunt bine intentionati, de-asta ma stradui sa nu ii injur, cel putin nu pe primii. Si nu pentru ca vor sa ma ajute. Nu. Problema-i ca cei mai multi, dupa discutia aia redundanta, inutila, obositoare si imbecila despre ce-ai facut tu DEJA, parca-i vezi prin telefon luminandu-se la fata si te trezesti ca-ti zic "DA? PAI, HAI IN ORAS!" De parca daca ai luat pastilele, te-ai facut bine instantaneu, ca-n desene animate. Ei, deci nu sfaturi asteptam. Nu, nu. Nici macar de data asta nu le-am asteptat. Eu astept sa vad care-i primul pe care-l injur, preventiv, de cand incepe discutia despre remedii, ca sa nu mai ajungem la aia cu mersul in oras.

*Stiati ca medicii din Roma antica recomandau pentru metoda calendarului sex fix in perioadele care acum stim ca-s cele mai fertile?

P.S.: Nu, nu-s gravid.

Un comentariu:

Unknown spunea...

siktir tie care nu vrei sfaturi :P