duminică, 8 iulie 2012

Mai greu cu titlul


In State? In California? In San Francisco? Nu stiu. Oficial, asa se chema localitatea, da' la cata chineza am auzit pe strada, nu mai sunt sigur.

Oricum, de aratat, arata cam asa:


Sau, ma rog, daca vreti sa vedeti privelistea de la geamul camerei de hotel, asta ar fi:

Iar astea-s pentru eventualii idioti de ocazie care poate zic c-am luat pozele de pe undeva de pe net si pentru preferatii mei, aia cu "hai, dom'le, ca nu-i chiar asa", cu care am o problema care frizeaza patologicul deja:


Asa. In spate se vede un boschetar. E mai plin de homeleși in San Francisco decat de caini vagabonzi in Bucuresti. Si de gay. Deci, daca sunteti homofobi (adica din aia care cred ca ei or sa faca un singur copil, baiat, hetero, inalt, brunet, cu par cret si ochi verzi si or sa vina bulangiii si or sa-l futa-n cur) nu va duceti in San Francisco. Si, mai ales, nu va duceti pe 24 iunie, cum am fost eu, ca am primit si un bonus: era parada minoritatilor sexuale in oras. Am vazut acolo lucruri greu de conceput pentru mintea umana aia crescuta prost in tara asta inapoiata. Bine, am vazut acolo chestii greu de conceput si pentru mintea mea, si eu ma credeam un om deschis. De exemplu, acesti doi domni, care purtau, in afara de adidasi, niste bijuterii pe pula, sa le tina de cald, banuiesc, pentru ca afara erau 17 grade:


Si asta nu e nimic! N-am reusit sa fac poze mai ca oamenii pentru ca era o inghesuiala imensa, iar faptul ca am 1,64 si erau cate 4-5 insi in fata mea nu ma ajutau deloc. Plus ca multe lucruri se intamplau pe neasteptate, precum ce-au facut 2 insi, unul cu peruca roz, celalalt cu peruca bleu, care s-au dus la o masina de politie cu gaborii langa ea, si-au dat pantalonii jos, si-au facut o poza, si-au tras pantalonii inapoi si au plecat mai departe.

Da, dom'le. Aia din San Francisco se duc la gay parade cum mergem noi la festivalul berii sau la ziua recoltei. Si apropo de poze, oricum n-aveam cum sa pozez mirosul de marijuana care te ataca de peste tot. La un moment dat, e chiar confuz. I-am prins pe tipii astia in timp ce faceau jogging si mi s-a parut super interesant sa fac si eu o poza cu gigantii internetului.

Misto, nu? Pe spatele tricourilor scria "GAY PRIDE". Asta spuneam, ca la ei lumea nu se strange sa-i injure, ca la noi. Dintre toti oamenii cu care am stat de vorba acolo, unul singur avea boala pe ghei: un sofer. Musulman. Uitati o  chestie pentru care la noi cred ca pierzi alegerile:

In fine, destul despre asta. Orasul arata ca in filme. Exact ca in filme. Mi s-a parut ironic cum prostia aia de Misiune Imposibila 4 pe care l-am vazut in avion pe drum inapoi se termina tot in San Francisco.

Altfe, ce sa zic? Am incercat sa fac cam tot ce mi se parea mie "american". Mancaruri, bauturi, tigari, locuri. N-am reusit acolo sa fumez iarba sau sa fac sex (cu alte persoane). In rest, de toate. Unele erau bune, altele nu.  Ca peste tot. Dar toate erau scumpe, asta pot sa confirm. Si inca ceva, o chestie care m-a facut si mai tare sa cred ca locul in care eram nu era foarte reprezentativ pentru America adevarata: in cinci zile n-am vazut niciun macdonalds si aproape niciun obez pe strada. Sau poate-s eu subiectiv. Oricum, ceva am la cap, de vreme ce m-am intors, nu?

Va urma.

2 comentarii:

julika spunea...

clar esti bolnav la cap.

Cristean spunea...

nu-s bolnav, bre, sunt ziarist, cica