vineri, 12 septembrie 2014

Nu trageți

în ospătar. Sau chelner. Sau cum s-or numi chestiile astea la feminin. Dar sincer. Sincer. Nu vă mai luați de el. Dacă-i om. Sau de ea. Dacă-i femeie. Mulți dintre noi merg la restaurant sau bar sau pub sau club supărați. Îi înțeleg. Dar însă. Totuși. Vorba poetului. Mai toți ne descărcăm pe cheler, că durează, că nu știu ce, că mâncarea e nu știu cum, de parcă o face el etc. Dar mai ales pentru faza aia cu întârziatul pe toată lumea o ia capu'. Dar uite o chestie la care nu v-a dus mintea, deși mai toată lumea o face: v-ați gândit vreodată că de foarte, foarte multe ori chelnerul nu întâzie că i-a luat mult bucătarului sau barmanului să rezolve comanda sau că n-are el chef, ci întârzie din cauza ta?

Te enervezi pe ospătar, dar poate el e prins de unu fix ca tine: unu care după ce-a stat juma' de oră cu meniul în față, când vine ospătarul mai deschide meniul o dată, că nu s-a hotărât și începe cu întrebări idioate. Întrebări la care, dacă l-ar duce psihicul, ar ști deja răspunsul, că e scris în meniu. Eu, ca și client, m-am săturat să mor de foame sau de sete din cauza celorlalți clienți. Cred c-ar trebui să introducem niște reguli pentru făcut comenzi în restaurant, să mor eu. Ia și fă comanda, nu mai fă pe interesantul, ai avut meniul în față, ce dracului facem aici? Bine, nu-i vorba doar de idioți care nu înțeleg ce scrie acolo și mai au nevoie de cineva să le mai citească o dată. E vorbă și de băiatul ăla cu 07, ăla care vrea el s-agațe chelnerița, de ăla care întreabă chelnerul cât e ceasul, de toți băieții ăia.

Ăia ne fac viața grea.Ar trebui să înființăm un loc de bătut pentru ăia. Dar până atunci hai, fii mai hotărât când vrei comanda. Nu ești la bordel, nici la shopping. Se presupune că ți-e foame sau sete sau ambele. Rezolvă-ți problema. Nu ești acolo ca să impresionezi pe nimeni. Și ăilalți de la masă probabil c-au mai fost prin restaurante până atunci. Nu, nu e momentul tău de glorie când îi înveți p-ăilalți de la masa ta cât de șemecher ești tu la restaurant. Câte lecții le dai tu la chelneri, cum îi înveți tu meserie. E momentul ăla când mâncați și/sau beți. Atât. Mergi mai departe! Cere ce vrei și du-te cu dumnezeu, lasă-mă și pe mine să comand, că mi-e sete!

Niciun comentariu: