joi, 11 septembrie 2008

bucurestiu' lu' mos craciun

am auzit una tare de tot, cica exista o asociatie gen "bucurestiul meu drag" sau ceva de genul asta. oamenii astia cred ca nu sunt sanatosi la cap. nu puteau si ei sa faca un "salonicul meu drag", "budapesta mea draga" sau "belgradul meu drag"? chiar n-au mai vazut in viata lor alte orase in afara de voluntari, fetesti sau barlad?
mie nu-mi place bucurestiul. nu-mi place nici marea majoritate a bucurestenilor, for that matter. ma zgaraie pe creier " trecerea DĂ pietoni", "e multi" si folosirea lui "decat" oriunde, numai unde e corect nu. ma streseaza nesimtirea si tupeul jegos, ignoranta si ideile preconcepute despre alte locuri in care n-au fost in viata lor si despre care nici macar nu stiu unde sunt pe harta. sau egoismul. sau faptul ca mai toti sunt atat de nesarati de-ti vine sa-i impusti. rad numai la glumele lor de doi bani si nu sunt in stare sa poarte o conversatie ca oamenii si le place "la bloc"-serialul.
ca sa nu mai zicem de curatenie. de fapt, bucurestiul si curatenia sunt doua chestii pentru care definitia paralelelor e lege, n-ai ce sa-i faci, si stiti ceva, pun pariu ca nu vin ungurii noaptea sa faca mizerie. sa NE faca mizerie, pentru ca da, si eu stau aici, din pacate. si ma lupt tot timpul sa vad partea buna a lucrurilor. si sa stau intr-un anturaj mai de doamne-ajuta. exista si oameni mai normali, sigur. marea lor majoritatea veniti din alte locuri, evident. dar si asta e un avantaj, mai ridica IQ-ul si mai scad din "jmecheria" asta de doi bani.
si ca sa nu ziceti ca numai critic, propun sa facem o asociatie "a oamenilor care sa faca bucurestiul sa iti fie drag", ca in momentul asta, asociatia asta care exista imi aduce aminte de "cantarea romaniei". hai sa mai spalam bucurestiul asta si sa nu mai fim atat de jigodii unii cu altii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Uite vezi, d'aia n-am vrut eu sa raman in "bucale"...
Mai bine la tara... :)

Cristean spunea...

bine, acolo tu esti la tzara - la tzara, aer curat, oo proaspete, te-ai scos! io la tzara as fi fost tot la oras.