miercuri, 11 august 2010

Simboluri

Faza misto ieri in Alba Iulia. Orasul, nu piata din tabloul din asfalt patat cu tigani si caini si mahalagii numit Bucuresti. Merg la un muzeu (da, noi, astia, mai studiem si altceva in afara de afise cu preturi la Tuborg). Acolo, cumătru’ cu care eram, mai hâtru din fire, le ia la misto p-alea:

- Duamna, da’ ce cauta simboluri romane (nu române – n.r.) pe creioane aicişa, noi am fost ocupati la greu de austro-ungari, nu de romani…

- Domnule, va rog frumos, deci, noi, in orasul nostru, detinem unele dintre cele mai importante dovezi ale etnogenezei poporului romanesc, ale simbiozei dintre daci si romani, aici gasiti poate cele mai frumoase vestigii ale ocupatiei romane si ale prezentei lor civilizatoare pe aceste meleaguri. Ele fac parte integranta din istoria noastra si le gasititi la tot pasul, ca niste adevarate probe ale existentei unei asezari civilizate in aceasta zona din cele mai vechi timpuri. Reale simboluri ale orasului Alba Iulia. Chiar in centru, daca mergeti, veti gasi ruinele castrului roman.

- Pai, cam unde gasim aceste simboluri ale orasului?

- Langa Romtelecom!

Un comentariu:

adriantiglea spunea...

romani pula sadea