vineri, 18 octombrie 2013

Lecția de azi

Hai, c-ați dat cu bâta-n baltă. Mai nou, salvați țara fugărind ochelariști prin centru. Și spărgând geamuri la mașini, ca femeia futută și lăsată. Și parcă văd. Parcă văd la anul, când trebuie s-alegem  cine o mai fute pe elena udrea și cine ne mai face de căcat în parlamentul european dai cu tunul și nu vezi niciun șmecher din ăsta la vot, că-i prea prețios votul lui. El nu poate vota decât cu cărămida în geam la om. (Da, am observat, am scris deja de două ori fute. Trei.)

Sincer, barbu ăla mi-e la fel de simpatic ca victor citacu. Iar de victor ciutacu nici c-a luat bătaie n-am chef să aud, așa mult îl iubesc. Dar nu asta-i ideea. Se gândește anal la noi, asta-i trist. În primul rând, de ce îl bați, că nu tu l-ai pus acolo și nu mi se pare corect dacă n-ai votat să faci figuri dup-aia. Doi: nu ne alegem regi. Sau zbiri. Sau dumnezei. Sau dictatori. La noi în țară oamenii au impresia că votează pe cei care-i pun la jug. Nu, boss. Sunt niște oameni care trebuie să ne servească pe noi și da, trebuie să-i învățăm și pe ei treaba asta . De acord. Dar cu bătaia? Cred că nici dacă-i futeți cur tot nu rezolvați nimic. Nu vedeți că ăstora nici de pușcărie nu le e frică?

Cred că cel mai mult le este frică de vot. Că votul e bani. Și aici vroiam s-ajung. Tu, care ești prea deștept să mergi la vot habar n-ai de câți bani e vorba și te comporți ca și cum politicienii se umplu de boli cu s, nu de bani la putere, ești prost pentru că nu realizezi că nu e vorba de ăia cinci sute de mii și o sacoșă. Și nici măcar de banii pe care-i fură politicienii. Nu. E vorba de banii tăi. Banii țării sunt banii tăi. Și faptul că n-ai înțeles chestia asta, deși te gândești la bani în fiecare zi, te face prost. Un scurt exemplu: ați observat că atunci când te duci la supermarket nu prea zici "mă doare-n pulă ce cumpăr"?

Pentru că la politicieni nu-i problemă cât fură, ci cât pot să fure. Ei vor s-ajungă și cu banu-n buzunar, OK, dar mai ales să fie la butoane. Ia-le chestia asta și i-ai nenorocit. O cărămidă într-un geam la un ochelarist rezolvă o pulă. Pune ștampila pe altul și l-ai nenorocit. L-ai lăsat fără job, fără bani și fără butoane. Dar bun. Nu te gândi la ei. Gândește-te la tine. Nu vrei să știi, totuși, pe ce dai banii? Când te duci la curve sau trimiți femeia la cumpărături ești foarte atent. Dar că lași sute de miliarde de euro pe an pe mâna unora de care te doare-n ciocan n-ai nicio problemă. Și, aparent, nu știi nici să faci legătura dintre faptul că n-ai apă caldă și asfaltul în fața blocului te ține 6 luni pe banii tăi și faptul că tu nu votezi să schimbi primarul.

Epilog, că vreau să îl și explic, ca să fiu sigur

Dacă nu ți-ai planificat o carieră de șomer și te încadrezi oarecum mai sus, fără să fii neaparat ăla cu spart geamuri, ești praf. Partea cu fututul a fost cu titlu de comparație, să vă raportați și voi la ceva, poate așa înțelegeți. Am folosit, de asemenea, foare multe referiri la bani, dacă n-ați fost atenți. Iat-o pe ultima: fă ceva cu banii tăi - votează.


Niciun comentariu: