luni, 2 august 2010

Angajări

Ati fost pe BestJobs recent? Ba, frate, tre' sa fii un Chuck Norris al vanzarilor sau programarii sau HR-ului sau a ce te intereseaza pe tine ca sa indeplinesti toate conditiile pe care le pun firmele la angajare. Mai au putin si-ti cer sa ai 35 de ani de experienta la 25 de ani de viata. Ai o lista de cerinte acolo de-un kilometru, iar partea proasta e ca e depasita doar de lista de obligatii pe care urmeaza sa le ai. Oare supermenii aia care se incadreaza in (toate) cerintele alea chiar exista? Si daca da, n-au cumva deja vreo 10.000 de euro pe luna in alta parte?

Si daca tot vorbim de euro, beneficii pula. Pe cat e de lunga lista cu pretentii, pe atat ai sanse zero sa afli cu ce te alegi de-acolo. In afara de vreo boala profesionala de nervi. Evident, asta cand nu dai la rubrica beneficii de cate-o aroganţă piarista din aia cu vorbe mari - "mediu dinamic", "cariera nu stiu de care", bla, bla. De parca tu mananci oportunitati de integrare si locuiesti in instruire continua. Ar putea si astia de la saituri sa puna si ei un buton, sa fie simplu si pentru angajator: "cu salariul de la acest post iti poti plati chiria. DA/NU." Sa stie si omu' la ce se baga.

Despre ce se intampla daca reusesti sa te angajezi discutam alta data. Dar nu pot sa nu remarc faptul ca din cauza crizei saracii oameni se inghesuie sute, mii la anunturile astea cu pretentii aberante si avantaje zero sau "confidentiale". Vizita pe sait a fost o experienta trista, n-as repeta-o in curand. Iar bomboana pe coliva era un sondaj in dreapta "Tu ce efort suplimentar ai face ca sa iti pastrezi jobul?" As face dragoste cu ma-ta. Io, unul, ma gandesc foarte serios sa ma dedic stiintei si sa fiu cercetatorul care descopera tratamentul impotriva muncii. As lua anul urmator vreo cinci premii Nobel. Desi cred ca n-as putea sa ma bucur de ele, c-ar declansa fiecare CEO de multinationala un Jihad impotriva mea.

5 comentarii:

Zadkielix spunea...

:))
Mda!
Ai expus o realitate deranjanta, ignorata insa de multi!
Sunt intru totul de acord cu tine, deoarece, am cativa prieteniu ce au trecut prin asemenea experiente!
....

Bogdan spunea...

De ce te revolti, maestre? Nu traim noi in tara in care cersitul se imbina "armonios" cu muuult corporate bullshit, cu antreprenoriat sexual fara limite si cu furtul la scara nationala?

Anonim spunea...

soro draga, pe mine ma nauceau (in tineretile mele cand imi cautam job) chestiile alea :"tanara cu experienta". cand auzeam/citeam idiotenia asta...imi venea amocu.
in rest, toate criteriile se topesc cand vine vorba despre o talentata dansatoare exotica, recomandata calduros de frun parlamentar burtos.
Inah

Cristean spunea...

ino, putem pentru ca sa vorbim pe .com, i-am dat drumu' oficial, e slobod, scuze ca n-am dat comunicat de presa:P. io nu m-am angajat cu anunt onlain, am fost mai norocos. da' asa e, in general nu prea ai sanse decat daca stii niste lucruri secrete.

Anonim spunea...

sa-ti dea Al de Sus sanatate pentru .com.
:)