luni, 9 august 2010

Sadomaso la stat

Cica o multime de functionare sau functionari de prin primarii au salariu 5 milioane. “Salariu” 5 milioane. Pe care ma ia cu “a cui e vina” si cu Basescu il bat si-l dau afara. N-avem timp de antenisme acum. Intrebarea mea e “DE CE?”. Serios. De ce ai sta 8 ore la munca pentru 5 milioane? Primul raspuns care-mi vine in minte este ca esti masochist, desigur. Sigur, mai pot fi alte circumstante: stai cu ma-ta, sotul, sotia sau amantul au salarii mari, esti indragostit de vreo curva de pe la munca, te plictisesti acasa, dealerul tau de iarba sta pe drumul catre munca etc. Dar eu nu m-as mai da jos din pat pentru 5 milioane pe luna. Pentru ca nu sunt masochist.

Acum, evident, sunt si oameni pentru care banii nu conteaza. Conteaza mai mult satisfactiile profesionale. Si nu ma refer aici la partea de mai sus cu drogurile. Poate munca ta, prost platita cum e, te face sa te simti bine. Desi si aici e o limita, ne-o demonstreaza Cristi Tabara, care a ales sa nu se faca educatoare, ca ala chiar n-ar fi reusit sa hraneasca ditamai fizicul cu salariul ala. A preferat munca in teveu, chiar daca se cam chinuie acolo, ca de-abia incape in ecran. Nu, astora din primarii sigur le place lucrul cu oamenii. Aah, lucrul cu oamenii… Putina lume angajata la stat si-a batut joc de mine mai tare ca astia de prin primarii pana acum. Da’ asa, cu abnegatie. Ma, cred ca asta e, sunt sadici!

3 comentarii:

Arhi spunea...

stiu o femeie care a stat magazioner la o fabrica de paine 18 ani, pe salariu de 5,5 milioane. pana cand au dat-o afara, ca s-a desfiintat postul. deci se poate

Quick Silver spunea...

nu e vorba de sadomaso, oamenilor le e pur si simplu frica sa dea "vrabia" din mana, mai ales ca vad ca e jale cu piata muncii. prefera sa stea pe scaunele lor de bugetari si sa se planga la PRO TV ca viata e grea bai nene.

Cristean spunea...

da, dom'le, stiu ca se poate, da' motivele, resorturili sunt interesante, pe mine ma distreaza.