luni, 27 aprilie 2009

Afaceri de romania

Bai, cica Felix e falimentar. S-a aruncat ca curca-n valuri la contractul ala de difuzat fotbal si-acuma nu-i mai iese stamba la cot. Asta este. Acuma, din cate stiu eu, nu prea exista chestii media de la noi care sa produca. Sau care sa fie pe zero. Nici macar TVR, unde cotizam toti ca prostii sa ne dea ei lectii pe banii nostri. Pai e logic, ma. Mai devreme sau mai tarziu i se infunda cam oricui.

Si stiti de ce? Pentru ca in romania nu se fac, de fapt, afaceri. Lumea nu stie si nici nu vrea sa faca business corect. Nu are de ce. In loc de afaceri, la noi se fac santaje, cumetrii, spagi, hotii. Si da, sunt dovezi. La noi, patronii fac afaceri pe genunchi. Adica pun echipa de marketing sa raspunda intr-o zi la intrebarea "ce fel de masina de facut paste sa cumpar, din aia care face paste mai mici sau din aia care face paste mai mari?". Sau afaceri pe sub mana. Patronii nostri se duc in strainatate si le cer partenerilor straini bani de dat spagi pe aici.

Cica licitatia aia cu drepturile de televizare s-a castigat atat de corect de nu mai vroiau banditii din fotbal s-o semneze ca nu isi lua dreptu' cine trebuia. Ei, uite ca l-au ajuns blestemele lor si pe Felix. Si se duce dracului biznisu'. Asa ca Felix vrea sa repare totul printr-un smen. Sa-si anuleze contractul si sa-l mai castige o data pe bani mai putini. Perfect logic. Corect nu merge, nu le avem, hai sa incercam prin hotii, ca la astea ne pricepem.

Niciun comentariu: