duminică, 12 iulie 2009

Sporuri

Vad o lupta care nu e surda deloc - intre angajatii de la stat si angajatorul care si-a asumat niste mariri de salarii nesustenabile ca sa-si asigure voturi de la bizonii aparatcici. Daca in presa se revine la salarii de 10 milioane pentru ca asta-i productivitatea muncii, nu inteleg de ce aia din primarii ar trebui sa aiba pula mai mare.

Vad sindicate de stat peste sindicate de stat care castiga in continuu lupte in instanta pentru drepturi care le-au fost promise de tot felul de guvernanti. S-a ajuns la situatia aberanta in care parlamentul voteaza ca idiotul mariri de salarii pentru magistrati pe care guvernul stie ca n-are de unde le acoperi, asa ca le ataca la ICJ, unde sunt judecate ghici de cine: de magistrati in cauza si, deci, in conflict de interese.

O s-o sugem original daca le tot dam bani astora de la stat. Intr-o societate normala la cap, aia de la parti castiga mai mult dintr-un motiv foarte simplu: ei muncesc. Partea trista stiti care e? Beneficiarii de sporuri mai smechere la stat nu sunt aia care chiar presteaza, saracii. Nu, sefii sunt. Si acum se taie sporurile pentru toata lumea, deci tot aia mici o sug.

Niciun comentariu: