miercuri, 20 ianuarie 2010

Limba moldoveneza

Bai, astia din statul "Moldova" sau "statul" Moldova, cum vreti voi, inca nu s-au hotarat daca mai exista limba moldoveneasca sau nu. Voi ce credeti? De fapt, intrebarea mea dintotdeauna a fost de ce exista doua tari cu romani, dar asta-i partea a doua. Da, dati-ma in judecata, eu nu recunosc Moldova ca tara. Hei, sunt unii care nu-l recunosc pe Basescu presedinte, care credeti ca-i mai nebun, eu sau ei? Dar destul cu intrebarile.

Omanenii aia din Moldova ar sti ei, saracii, ce sunt, da' ii tin conducatorii intentionat in ignoranta, si sa stiti ca daca situatia vi se pare familiara, asa e. Si la noi se joaca lumea cu idei, concepte, politici si doctrine de parca ar tine cineva cont de ele. Totul parca-i facut sa ne zapaceasca asa de tare. Exemplu: fiul fostului presedinte al Moldovei e mai bogat decat toata tara la un loc. Dar hei, el e comunist! La noi, pesedeul e plin de milionari mai pe fata sau pe ascuns. Dar cea mai mare durere a lor sunt pensionarii si bugetarii. Mai, sa fie...

Sigur, discutia ar putea continua cu americanii, dintre care un sfert considerau in 2009 ca soarele se invarte in jurul pamantului, dar nu discutam de imbecili aici. Discutam despre oamenii duplicitari: romanii de pe ambele parti ale Prutului. Pentru ca asta suntem, suntem duplicitari. Dar uite, eu, in 2010, spun, desi stiu ca nu e o tema de interes si ca nu castig (mai ales eu) nimic din asta: daca suntem mai multi romani, nu e logic sa avem nevoie de pasaport ca sa stam de vorba.

Lumea va zice: bai, ca aia sunt saraci, nenorociti, PLM (Pardidul Liberal din Moldova), recuperatori etc. Deci, cum, daca aveau niste mine mari de aur era ok sa ne unim cu ei, nu? Pai hai sa ne unim cu Irak, frate, aia au petrol mult. Fratii nostri de peste Eufrat. Revenind: ma doare sa vad discutii asa de tampite, imi aduc aminte de ale noastre. Dar probabil ca e normal, si ei sunt romani. Dar noi, gaozari ieftini ce suntem, ne e rusine ca suntem romani cand auzim de moldoveni.Ca sunt saraci. Ne aducem aminte ca suntem romani cand mai castiga Bute cate un meci. Nu conteaza ca-i dintre Siret si Prut. E roman de-al nostru!

Niciun comentariu: