luni, 1 februarie 2010

Şancru şi profan

Motto: Reperele morale sunt un lucru saprosanct în societate.

La noi în ţară există o adevărată peunerie de modele. Oamenii pregătiţi emigrează, oamenii culţi n-au loc la televizor, ziariştii fac afaceri şi şantaje iar oamenii deştepţi, ce să mai zic, mai au un pic şi fac toţi politica. O să-l vedem zilele astea şi pe Mircea Badea într-un partid cu acte-n regulă, nu ca acum. Toţi ciobanii şi maneliştii sunt pe sticla, de unde ne luam noi, ceilalţi, care nu vrem prostii la televizor, de unde ne luăm valorile?

Dacă ne uitam pe orizontală (adică de jos in sus, înţelegeţi voi, pe coloane) sau pe verticală (adică de la stânga la dreapta), nu e nimeni care să merite titlul de model. Penelişti bătrâni din familii de boieri au colaborat cu securitatea, Crin Antonescu votează cu PSD, Băsescu o pune pe Udrea ministru, Geoană şi cu Năstase îi fac galerie lui Gabriel Bivolaru la tribunal, Iliescu e încă un Gregorian Bivolaru în PSD, Becali e... el însuşi... după cine să te iei?

Va urma.

3 comentarii:

nevers spunea...

"...după cine să te iei?"

"-Atunci, pe cine sa urmez?
-Pe nimeni. In clipa in care te apuci sa urmezi pe cineva, incetezi practic sa mai urmezi Adevarul."

Cristean spunea...

adanc. pacat ca e un citat. adica ma-ntelegi, te-ai luat dupa cineva.

nevers spunea...

Asta e!...tu te-ai descurcat.
"Aceasta fetita ar trebui sa-si poarte frumosii ochi in ghilimele, caci ii are de la bunica ei.Dar Natura ignora citatul."