miercuri, 13 ianuarie 2010

Junk food eco

A mers asta, nu?

Am citit la baietii de la money.ro o analiza apropo de taxa pe fast food (sunt un mare sustinator al ei, poate nu chiar in forma asta, dar ceva de gen tot ne trebuie, ca-mi bag pula-n mec). Ei fac o oarecare comparatie si zic asa: bun, alea de la fast food sunt suprataxate. Dar hai sa ne uitam la produsele specifice cu eticheta eco, alea care nu vor fi taxate, desi sunt naspa: chips, sticks, snacks, supe instant si alte asemenea. Ia uite cat sunt de scumpe si nici nu-s cine stie ce sanatoase, chiar daca vin din agricultura bio. Concluzia lor? "Taxa pe fast-food penalizează mâncarea, şi nu neapărat produsul nociv." Sa mor eu???

Pai hai ca fac si eu un experiment: compar tigarile si bautura cu heroina si cocaina si zic dom'le, preturile astea mari afecteaza tot ce inseamna distractie, nu numai lucrurile alea considerate nasoale de stat. De ce le considera statul nasoale pe unele, iar pe altele le taxeaza? Pai un criteriu ar fi faptul ca mori mai repede de supradoza decat de cancer la plamani sau ciroza. Ori, tu trebuie sa fii un platitor de taxe pe care statul trebuie sa se poata baza. Esti alcoolic fumator inrait? Cu atat mai bine, platesti mai mult! Te droghezi? E imoral! Puscarie!

Junk food-ul e naspa de oriunde ar veni. Sa nu ne mai cacam pe noi. Bio sau nu, excesul de... si de... si de... stiti voi ce face. Da obezitate si poate duce la deces de pulă. Nu vrea nimeni. Iar' taxa aia aduce un miliard de euro pe an la buget.

Niciun comentariu: