joi, 27 august 2009

Bataia-i rupta de la gura copiilor

I-am dat azi noapte in somn un cot in gura lu' gagica-mea de-am trezit-o. Din greseala, evident. Inseamna ca am batut-o? Ma, io-s de parere ca bataia are valoarea ei educativa. Si nu, nu ma refer neaparat la bataia aia in varianta jandarmi-fani dinamo/steaua/rapid/ce alti idioti stransi in acelasi loc pentru ca au impresia proasta ca parerea lor conteaza si vor s-o demonstreze cu orice pret beţi. Si nu ma refer nici la bataia barbat-femeie, parinte-copil sau orice varianta care presupune o relatie care nu se poate destrama usor si care te pune in situatia sa te intrebi ce conteaza mai mult, bataia in sine sau relatia.

Parerea mea personala e simpla: eu nu bat si nu dau in nimeni (copil, femeie, batran, fan Elton John, ochelarist, ciung, olog, om beat etc), in niciun om pe care stiu ca pot sa-l bat decat daca el incearca sa-mi demonstreze contrariul. Adica ok, m-ai jignit, "ti fac io pi tini", da' nu te incing. Nu fizic. Da' fiti siguri ca daca o prind pe cea mai ingenua, cea mai naiva dintre virgine ca incearca sa-mi futa un scaun in cap, va avea cel putin o pereche de pumni in gura de la mine. Doar asa, din reflex. Spuneti-i brutalitate, eu ii spun instinct de conservare. Sunt situatii in viata cand nu mai ai timp sa te gandesti daca raspunsul e disproportionat sau daca te poti apara "corect", cum stau astia acuma sa se gandeasca la "drepturile" teroristilor.

Mai demult, cineva facea o campanie impotriva violentei. Violenta va mai exista, putem sa facem campanii cate vrem. Important e ca violenta sa nu inceapa de la noi. Cateodata, nu poti raspunde la violenta decat cu violenta. Si nu, o injuratura nu inseamna violenta. O nota proasta nu inseamna violenta. Faptul ca mancarea nu era destul de calda/rece/albastra nu inseamna violenta. O parere diferita nu inseamna violenta. Alea sunt doar pretexte.

2 comentarii:

Andrei Lefter spunea...

Un articol inchegat. Iti dau 5 stele!
Incepi sa-ti revii! :)

Cristean spunea...

io stiu?