duminică, 8 septembrie 2013

Niste vorbe

Niste vorbe de sezon, adica.

De cand au inceput demonstratiile ma tot bate lumea la cap sa ma duc si eu si nu stiu ce sa fac. Inca nu stiu daca sa ma bag si de ce parte. Studiez, ca sa zic asa, subiectul asta de foarte mult timp si de foarte aproape de sursa. Ma refer si la caini. Dar mai ales la cianuri. Si stiti ceva? Pe masura ce aflu mai multe, cu atat am impresia ca stiu mai putin. Vin oameni ecologisti si-i sustin p-aia cu cianurile, vin oameni care nu s-au bagat in viata lor sa treaca o baba strada nici pe bani si-acuma ii racaie in ciocan de un loc in care n-au fost si nici n-or sa mearga niciodata, partidul lui Kerestoy tine cu natura din Ardeal etc.

Nu mai inteleg nimic. Dar niste lucruri stiu. Stiu ca mineritul cu cianuri e interzis in Europa. Stiu ca orice ar fi, din proiectul ala ies bani pentru Romania. Stiu ca e o treaba care poate fi periculoasa pentru mediu. Stiu ca niste mii de oameni ar avea de munca. Stiu ca romanii vor ramane, de fapt, cu putini bani. Stiu ca la Rosia Montana nimeni nu-ti da nicio autorizatie pentru nimic si de-aia moare lumea de foame. Stiu cum arata un iaz de decantare de steril asezat pe satul de unde se trage familia mea. Stiu, de asemenea, ca un caine a omorat, in sfarsit, un copil. Lucreaza de mult la asta. Stiu ca daca te uiti la televizor in timp ce ai facebook deschis, ai senzatia ca esti pe doua planete diferite in acelasi timp.

Nu mai inteleg nimic. Revin.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Uite o ipoteza...nascuta acii pe canapea. Stratejic vorbind, unguru' tanjejte la Transilvania (care nu e la noi in ograda de prea multa vreme), posibil deci sa pofteasca si el la borcanul cu miere recte muntele de aur. :)
Acum, serios, nici eu nu mai intzeleg cine vrea si cine nu vrea RM...adica interesele.

Unknown spunea...

Io propun să ducem maidanezii la Rosia Montana..