sâmbătă, 23 august 2014

Trebuia să ajungem și la asta

dacă tot vorbeam de inteligență. Se spune că inteligența e sexi. O fi pentru unii, dar cred că ar trebui să înlocuim expresia asta cu altceva. Că altminteri dăm impresia că facem o confuzie între citit și futut, când, de fapt, ele-s chestii complet diferite. Am văzut eu, credeți-mă. Poți să fii inteligentul pământului, la sfârșitul zilei atracția va fi tot o chestie irațională. Iar tu, inteligentul, vei rămâne cu admirația femeilor, iar golanii cu corpul femeilor. Și te vei întoarce la cărțile tale, singur, și-ai să le zici „mamă, ce sexi sunteți. Sper că nu sunteți doar sexi, poate sunt și vreo două porno printre voi, că-n seara asta am chef de ceva mai hard." Uite, noi, acum, tot suntem undeva: putem spune că inteligența e admirabilă fără să ne fie frică de exagerări. Dar până la sex mai e și-aș da o mie de mărci cui îmi poate arăra legătura clară, nu așa, din gură, de la inteligență la sex. Că până acum eu n-am găsit-o. 

Nu sunt aici să mă plâng, să ne înțelegem. Nu azi. Nici măcar nu-i vorba despre experiența mea în această parte a narațiunii. Mai ales că nici nu mă dau eu vreun inteligent. Putem considera din punctul ăsta de vedere că vorbim așa, teorii. Spun doar că mi-e foarte greu să văd legătura dintre aceste două lucruri bune, până la urmă, când prin simplă observație descoperi că-i altfel. Că, de fapt, inteligența te ajută în foarte multe locuri, mai puțin la plecat singur acasă. Problema aia, indiferent cât de inteligent ești, până la urmă o rezolvi pur și simplu dacă ești norocos. Sau tupeist. Sau răbdător. Sau fin ori macho, după gust. Sau pur și simplu mai rezistent la băutură decât el sau ea. Sau dacă-i aduci tu aminte de nu știu cine din trecut. Nu mai spun cât de mult poate să valoreze inteligența în fața unor oameni când au de ales între ea și un teanc de oiro. Contează inteligența? Absolut. Dar. Greu de zis că inteligența singură te face să nu dormi singur. 

Luând-o pe partea ailaltă, nici așa nu prea se vede legătura. Ce-ți trebuie, până la urmă, ca să faci sex? Cultură? Matematică? Istorie? IQ? Diplome? Poate doar dacă s-or elibera diplome pentru făcut sex, deși nici p-ăia cu diplome nu i-aș crede pe cuvânt, de-aia vă întreb pe dumneavoastră, care probabil aveți mai multă experiență ca mine. Că părerea mea era că dacă vrei să faci sex, trebuie în primul rând să ai cu ce. Să ai cu ce fizic, dup-aia mai vorbim. Și nu în ultimul rând cu cine, că și asta-i important, nu vorbim aici de sexul tu cu tu. Și vroiam să văd dacă greșesc. Dar simplul fapt că faci tu pe inteligentul fără să ai pe lângă ce ziceam eu mai devreme chiar nu te-ajută în niciun fel. Și de multe ori poți să taci din gură și faci mai bine, că i se pune pata celui sau celei de lângă pe tine dintr-un motiv care chiar nu mai contează și nici n-are rost să filosofezi prea mult pe marginea lui. Tot ce poți să faci atunci cu inteligența ta e să-o iei cu tine într-un taxi împreună cu inteligența ei sau a lui și să mergeți la unul dintre voi acasă.

Niciun comentariu: