joi, 6 august 2009

Ce s-a mai intamplat azi

6 august 1927

Se naste Andrew Warhola, pe numele lui de scena Andy Warhol, dar pe noi ne intereseaza asta cam cat ii intereseaza pe americani Targu Jiul lui Brancusi, "artist american de origine franceza". Despre ce au insemnat astia doi in arta contemporana nici n-are rost sa incep sa vorbesc, dar mi-a placut o reactie la ce facea Warhol.

Scum manifesto se intituleaza respectiva chestie si se vrea un urlet la adresa misoginismului si a paternalismului din arta. "Every man, deep down, knows he's a worthless piece of shit. ... The male has a negative Midas Touch -- everything he touches turns to shit. " Si alte considerente din astea inalte. Autoarea lui, o dementa, se hotaraste sa-l execute pe Warhol si aproape reuseste. Lumea moderna s-a tampit cu totul, daca ma intrebati pe mine.


Nu in ultimul rand, pe 6 August 1945, cetatenii din Hirosima fac cunostinta cu cea mai noua expresie a progresului stiintific. 45.000 dintre ei pe loc, inca vreo 200.000 mai tarziu. Vad ca nu vrea nimeni sa castige radioul ala. Treaba voastra. O sa revin cu o poza, sa vedeti ce tare e si sa nu ziceti ca va minţesc.

Niciun comentariu: