miercuri, 30 decembrie 2009

Spiritul cersitului

Incredibil ce lucruri importante poti descoperi intr-o singura calatorie cu trenul de sarbatori. Ca sa fiu politic corect: o fi spiritul asta imaginar al craciunului legat de facut cadouri, dar nu la necunoscutii din tren. Pana si craii aia imaginari din povestea aia imaginara despre mantuitorul ala imaginar nascut intr-un decembrie imaginar intr-un staul imaginar isi imaginau cam cine e.

De unde pvla mea sa-mi imaginez io cine-s toti *tiganii aia care vin in tren cu uratul, cu semanatul, cu vandutul pocnitorilor, cu ursul, cu capra, cu vandutul ziarelor, cu colindatul, cu pusul mainii pe vasilica sau pur si simplu cu cersitul??? La un moment dat, in vagonul meu erau noua calatori: eu, patri tigani si patru miei. Da-o dracului de treaba, e craciun sau pasti? Si daca pasti, paste, dracului, in alta parte ca io nu dau bani la toti mieii necunoscuti. La munca, ba!!!

*Cam aici deveneam politic incorect. Sunt sigur ca simplul fapt ca oamenii aia care ma agasau in tren erau toti tigani (in afara de miei, mieii erau albi) e doar o concindenta trista, rod al unui concurs de imprejurari nefericite.

Niciun comentariu: