duminică, 18 septembrie 2022

 Hai, destul cu tragediile, uite una în care nu moare nimeni. Dar ia bătaie.Deci, tipul ăsta dintr-un oraş, nu spui care, oraş important, este bătut de golani în faţa liceului. Ce face el? Împreună cu un tovarăş, cum-necum face rost de un pistol şi se duce să se răzbune. Merge peste ăia cu pistolul în mână.

-Vă fac, vă dreg, vă nu ştiu ce...

Ăia nu s-au pierdut cu Firea.

-Băi băiatule, ia-o uşor, dar stai aşa, ce pistol frumos, ce e, 9 milimetri, ce scrie acolo, Beretta, ia dă-l un pic încoace să îl văd.

Şi ăla li l-a dat. În momentul respectiv, ei, cu pistolul în mână, sau uitat şi la el şi la pistol şi i-au zis:

-Tu ştii ce am putea să îţi facem noi acuma? Uite, nu îţi facem nimic, ia pistolul înapoi şi du-te unde vrei tu cu el, că oricum nu ai curaj să apeşi pe trăgaci.

Şi l-a luat şi s-a dus.Mă rog, umblă vorba că nu era pe vremea aia singurul pistol care circula aşa, aiurea, pe străzile din oraşul ăla, erau cel puţin 2 pe care, cel puţin pe 1, cică l-ar fi aruncat într-o apă o doamnă şi pe care s-ar putea să-l fi ţinut în mână şi altcineva şi nu văd de ce aş zice aici cine. Dar pistolul ăsta, nefolosit, trebuia făcut ceva şi cu el. Aşa că posesorii au încercat rapid să scape de el şi să îl vândă. Au găsit imediat nişte clienţi în persoana unor poliţişti sub acoperire care în mijlocul tranzacţiei i-au luat pe sus şi i-au dus la secţie şi i-au pus să dea explicaţii.

Ei, unul dintre ei a luat ulterior puşcărie cu suspendare, pentru că a ales să colaboreze cu anchetatorii, celălalt a luat cu executare, pentru că a ales să nu. Şi a luat nişte bătăi ca în filme pe acolo, prin penitenciar, chiar dacă se spune că primeşti un premiu că nu eşti turnător, pentru că el era un fraier, nu un şmecher. De unde rezultă următoarele: dacă răspunzi la violenţă cu violenţă şi nu poţi să o duci, atunci mai bine nu o face, las-o aşa, ia o palmă şi du-o acasă, nu escalada un conflict dacă nu îl poţi căra în spate.

Niciun comentariu: