marți, 21 aprilie 2009

Genocid din culpa

Bai, si-a inceput conferinta ONU impotriva rasismului. Din nou. In buna traditie, s-a strans lumea sa se faca unii pe altii rasisti, normal. Primu' si cel dintai, presedintele Iranului. Care s-a apucat, fireste, sa numeasca Israelul rasist si nu mai stiu cum. Acuma, noi in tara noastra nu stiu daca avem voie sa-i facem pe altii rasisti sau nu. Nu m-am documentat ca nici n-aveam nevoie. Stiu, in schimb, suficient de multe lucruri incat sa afirm, cum am mai facut-o, ca NU sunt de acord cu ce a facut Israelul in Palestina recent, cu ce a facut Rusia in Georgia, cu ce a facut America in Kosovo, cu ce a facut guvernul Moldovei in Moldova s.a.m.d.

Dar exista unii oameni care pur si simplu sunt pe camp. E cazul unui diplomat egiptean care a rezolvat problema holocaustului scurt: a fost legitima aparare! Pentru tot ce-au facut evreii nu stiu cand si nu stiu cum, gata, e bine, dom'le. Trebuia. Era un rau necesar. Care, vorba lui Ahmadinejad, nici nu s-a intamplat, de fapt. Ce poti sa le mai zici? Pai poti sa le mai zici ce le-a zis cetateanu' asta, care se plange ca noi nici macar n-avem voie sa zicem asa ceva. Sa mor eu? De ce, trebuia sa zicem, sau cum?

Bai, in civilizata tara Elvetia, in care se desfasoara forumul ala, la Berna, mai exact, stiti ce-au facut elvetienii? Cand a aparut ciuma, au luat direct toti evreii din oras si le-au dat foc. Ca sa rezolve problema, cum ar veni. In legitima aparare, deci. Si asta era tot legitima aparare? Sau era din culpa, ca nu stiau ca nu se ia prin faptul ca esti evreu? In fine, nu mai conteaza. Dar sa ne gandim, apropo de "lipsa de libertate de opinie" de la noi, cum ar fi sa te duci in Palestina singur si sa zici ca esti evreu. Sa vezi libertate de opinie ce-ti dau aia. Nu conteaza ca tu esti evreu din romania. Sau sa te duci la Pristina sa zici ca esti sarb. La fel, poate tu esti sarb din Timisoara. Pula mea, hai sa avem dreptate. Hai s-o dam in principii de la noi de acasa.

5 comentarii:

jane spunea...

mai, da' ce-mi place mie de astia care se plang ca n-au libertate de exprimare, dar care daca ar avea-o, ar lipsi pe altii de ea. de ce nu e ok sa negi holocaustul? pt ca au fost ucisi peste 8 milioane de oameni, ca vitele! de aia! pentru ca in acest fel, a fost institutionalizata crima. si chiar daca evreii au fost principalii vizati, au murit pe langa ei si tigani, slavi, prizonieri de razboi, contestatari ai politicii lui Hitler, nebunii de prin spitale.
atunci cand negi asemenea orori, cand zici ca nu se poate sa se fi intamplat asa ceva (si eu ma intreb uneori cum a fost posibil, ca nici in filmele de groaza nu ar fi existat atata inspiratie), atunci esti condamnat sa repeti greselile.

jane spunea...

dar ti-a luat ceva pana sa raspunzi! inteleg ca era un raspuns lung, dar chiar asa?

Cristean spunea...

:)))))))))))) sa-mi bag pula ce-am facut acolo!!!!! aveam un draft de la un post pentru blogul asta si-n capat am scris si raspunsul pentru descreieratii aia, si-am dat copy/paste la tot:)))))))))))))))))))))))))))))

jane spunea...

si eu care ma gandeam ca ai pus la punct cine stie ce strategie pentru a-i deruta.
daca la argumentare ma descurc, n-ar stica insa un plus de suport numeric. ca poate picatura chinezeasca functioneaza si in cazul asta.

Cristean spunea...

stii ceva, prostu' ramane prost oricat i-ai demonstra ca spune prostii, stii de ce, pentru ca vointa e mai importanta pentru el decat dreptatea. deci, ne stricam dreptatea pe vointa unor prosti. da-i in pula mea.