miercuri, 8 aprilie 2009

LiNba engleza

gogu.isuckcock4free.RO; mostly-hilarious.RO; azi i-am umblat in blugi lu' pandele. Da, fata? Leave me alone, nu te cred!!!

Cand eram io mai idiot, asa, m-am apucat si-am scris un post in blog in engleza. Acum, cand ma gandesc bine, ar cam trebui sa-l sterg. O prostie. Asta am descoperit-o de cand vad bloguri cu titlul in engleza (dar numai titlul), vad citate (citatele chiar ma enerveaza, zi, dreacu' ceva de la tine, casetofonule) in engleza sau chiar pe aici, comentarii, strigari, hăulituri, urături in engleza. Pe cand niste cimilituri in engleza? Sau Sorcova in engleza? Cool, nu?

Nu vi se pare un pic penal, un pic penibil sa va tot dati mari cu engleza voastra? Care de multe ori e de balta? Sau copiata? Ce vrei sa demonstrezi, in afara de faptul ca ai memorat niste cuvinte? Ca ai memorie? Mie nu mi se pare sexi memoria, mi se pare sexi logica, memoria ma pune fata-n fata cu scoala generala cand trebuia sa memoram ca idiotii. Ca sa nu mai spun ca stiu o gramada de lume proasta care stie engleza foarte bine. Cu ce ii ajuta?

Or fi vrand sa para mai interesanti si ei, saracii. Cu ce te-o ajuta in pat limba engleza? Mah, interesanti pentru aia mai prosti ca ei, or parea. Pentru mine, in schimb, nu. Este exact ca si cum ai sti biblia pe de rost. Nu te-ajuta decat la biserica. Vorbeste in engleza cu niste straini, nu cu mine. Imi vine una in franceza, nu mai stiu pe unde am auzit-o. Mari ni se mai dau oamenii astia, bre. Les notres comme les conifers. In traducere libera, ai nostri ca brazii. De prosti. Dar pooligloti.

8 comentarii:

jane spunea...

:) fiecare e liber sa scrie in ce limba vrea, atata vreme cat e in stare sa o stapaneasca (adica sa-i respecte regulile). daca omul vrea sa-si exerseze cunostintele (in lipsa de conversatii cu strainii si pt a nu uita ce a invatat), sa o faca!
pana la urma, daca te deranjeaza, nu citi ce e scris in engleza (sau alta limba in afara celei mioritice). iar cei care vor sa comunice cu tine o pot face foarte bine si in romaneste, atata vreme cat o cunosc cat de cat.

RedAndBlue spunea...

Si pe mine unul ma exaspereaza cei care au devenit depedenti de expresii in engleza, Scrie frate in romana ca de asta traiesti in tara asta , si pe langa asta au mai facut ci campanie cum ca el vorbeste romaneste

Cristean spunea...

@jane: ei, pula. exerseaza pulea. se dau lebada in chiuveta, asta-i tot.

jane spunea...

:)) cat pe-aci sa zic "very grown-up of you". bine ca m-am abtinut.

Cristean spunea...

"very grown-up" e o aberatie. vezi, inca unul din motivele pentru care folosirea limbii engleze nesupravegheat mi se pare un abuz din partea multora.

jane spunea...

as fi curioasa unde e aberatia... daca te referi la alaturarea "very" si "grown-up", limba engleza o accepta, ca multe alte formulari ce vor sa exagereze un anume sens.
pana la urma, fiecare are dreptul la o opinie, iar la tine "acasa", cand voi mai veni, iti voi respecta dorinta de a ma folosi doar de limba romana in exprimare.
o seara placuta.

Andrei Lefter spunea...

Hai sa-ti zic una tare de am auzit-o intr-un magazin din Bucaresti (cred ca am scris si pe blogu-mi despre ea): "Am o durere de cap fuck off (a se citi fac of!)" :)

Cristean spunea...

Andrei, iti mai amintesti bancu' ala cu 007?