vineri, 3 aprilie 2009

Ma pis pe romania 4 - lucruri pe care le uitam

Sunt dator cu niste scuze.

Azi a murit pe front in Afganistan un ofiter roman. Amanunt: asta nu era ca aia care mureau prin alte parti pazind veceuri si band detartrant in loc de spirt, era din trupele speciale. Alea cum vezi la televizor, aresteaza si omoara talibani, intra peste ei prin pesteri. N-a murit de fraieri ce sunt soldatii nostri, ca nu sunt fraieri. In mai bine de un an de cand sunt aia pe acolo, numai cu actuni de comando, au mai avut patru raniti.

O sa-mi ziceti ca ce pula mea, ca a avut de ales, ca armata e de cacat etc. Da, ma, asa e. Era cam de varsta mea omu', EU puteam fi in locul lui, cand eram mai bighidiu numai armata visam. Da' pot sa pun pariu cu voi ca nici el, nici aia cu care s-a dus acolo n-au plecat din spirit de aventura si alte cacaturi, cum gandeam eu printr-a opta. Cati oameni de varsta mea - din armata sau nu - au o casa a lor? Eu nu am. Nu-mi permit sa fac un copil acum, sa-l intretin. La liceele militare e concurenta de 7 insi pe un loc. Ne imprumutam ca disperatii sa facem orice, inclusiv sa luam medicamente.

Si noi discutam despre becali. Despre problemele unui om care a cumparat generali la viata lui cand a vrut pula lui si a profitat de banii NOSTRI. Inca o data, imi cer scuze. M-a luat valul, am mancat cacat si am uitat ce-i mai important pentru noi. Daca as putea, mi-as da un cap in gura pentru asta. Sa-ti fie tarana usoara, capitane!

6 comentarii:

RedAndBlue spunea...

Si din pacate acel soldat nu a murit pentru tara noastra , ci pentru America.

Bogdan M spunea...

Lucrurile sunt si mai nasoale, Cristi. M-a mirat enorm de ce atata tevatura cu Becali si cazul lui de doi bani. Raspunsul l-am primit ieri la pranz, odata cu stirea modificarii absolut fanariote a impozitelor platite de contribuabili persoane juridice. Onor guvernul poc avea nevoie de o asemenea perdea de fum pentru a masca faptul ca in mai putin de trei luni vor aparea peste 300.000 de someri noi in Romania, din randul intreprinzatorilor. N-am crezut in scenarita, dar chestia asta imi ofera convingerea ca mutarea a fost planuita la Cotroceni. In atari conditii, moartea unui soldat reprezinta doar o 'victima colaterala'. Asta e.

Cristean spunea...

deci pana la urma intra in vigoare si miscarea cu impozitul forfetar? ca tocmai aveam de gand sa-mi deschid firma. sa stiu, dracului, sa stau in banca mea.

Anonim spunea...

Esti un fraier daca tu crezi ca acel soldat/ofiter a fost trimis acolo. Aceste cadre militare ALEG sa mearga acolo pentru ca primesc un salariu dublu si mult alte beneficii (deci a murit nu pentru romanica nici pentru statele unite ale idiotilor ci pentru bani sau pentru a-si intretine mai bine familia. nu mai fi atat de naiv, omul ala a murit pentru ca nu a facut alegeri tocmai bune.

Cristean spunea...

daca ma intrebi pe mine, n-a murit impuscat, a murit de foame, naivule, da' na, cine sa inteleaga?

Cristean spunea...

mda, am primit pe un alt blog un raspuns redardoid gen "de ce si-a lasat familia". sper sa citesti asta. o fut pe ma-ta. O FUT PE MA-TA! habar n-ai ce inseamna sa alegi. te-a durut in cur toata viata si ai avut numai semialegeri gen "ce rimel sa-mi iau". nu-mi vorbi mie din manuale daca n-ai fost in situatii nasoale in viata ta. principii stiu si eu, numai ca mi-e foarte greu sa mi le permit. imi permit sa le sustin aici, pe blog, in realitate e mult mai greu decat atat. sper sa ajungi macar in fata a vreo doua alegeri cum am avut eu. daca boala ta e sa ai dreptate, ma pis pe tine. din saritura. mori de foame un pic sa vezi cum e si mai discutam.