sâmbătă, 18 iulie 2009

Trendurile pulii

Vroiam sa zic ceva de Becali, dupa care am observat ca la festivalul de jazz de la Gărâna se face politica. Mie mi se pare absolut normal. Pentru ca toti obositii, toti distrusii au inceput sa polueze cu prezenta tot felul de locuri care altfel ar fi ok. Si prin locuri ok ma refer la orice loc sau eveniment cat mai putin populat si cat mai frecventat in anumite perioade doar de oameni care au macar ceva in comun. Stiu, acum ne place diversitatea, dar la ce pret?

Nu poti opri pe nimeni sa mearga undeva, dar uite-asa s-a dus pe pula vama. Uite-asa s-au dus dracului festivalul de la Sighisoara, pentru ca nimeni nu stie cu ce se mananca, pentru ca in '95 nu era la moda, asa ca nu te-ai dus, manca-mi-ai pula de mondenu' pulii. Acuma te duci sa te plangi cati cocalari sunt p-acolo. De targul de fete de pe muntele Gaina nu zic nimic, macar ala n-a fost niciodata o chestie cu pretentii.

Pana la urma, probabil ca astia suntem noi. N-ai cum sa aduni la un concert Buena Vista Social Club numai intelectuali. N-ai cum sa aduni la Sfantu Gheorghe, la Festivalul Anonimul, numai critici de film. Nici n-avem de unde sa producem atata lume desteapta pe cap de vaca furajata. Adica publicul, la orice chestie mai cu o conotatie culturala, va fi 10% meseriasi adevarati, 40% impostori cu pretentii si basini in cap care cred ca e o chestie la moda de fac ei, si 50% loaze. A, si cate un politician in campanie. (tot la aia 50%)

Locurile si evenimentele misto de la noi, avand in vedere publicul, sunt intr-o dilema. Pentru ca la noi popularizare inseamna cocalarizare.

Un comentariu:

cu_pluta_pe_pluto spunea...

subscriu....si-atat......ca n-am chef sa ma enervez azi.....e prea misto p'afara......ne vedem ...."dincolo"....