vineri, 13 februarie 2009

Papa bun

Sincer, m-am cam saturat sa tot injur. Mint, nu m-am saturat. Dar m-am saturat sa vorbesc despre lucruri naspa. Si din nou nu ma refer la Mircea Badea, la el pentru mine totul se rezuma la a fi sau nu de acord, placutul eu il asociez cu fvtutul, daca intelegeti ce vreau sa spun. Sau cu mancatul. Nu v-ati saturat sa aiba totul gust de ciorba? Bag pvla-n ea de ciorba. Hai sa facem ceva bun, simplu si sanatos.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 500 g spagetti (nu, nu vestitii "taitei cu 2 oua", de Cecco daca gasiti, preferabil nr 11 sau 13)
- 500 g rosii (preferabil cherry, merg si alea din piata, preferabil romanesti)
- 2-3 catei de usturoi (merg si aia imensi si fara gust de la supermarket, 'meash pvla-n ei)
- 1 pepperoncino (sau ardei iute uscat sau, pvla mea, niste boia iute, incultilor)
- parmezan macinat (merge si saracie din aia de la magazin "pentru paste")
- busuioc (la plic, pentru ca din ala gasim)
- ulei de masline (nu, Marian, nu merge din ala de floarea soarelui, NU luati romanesc)
- o lingura de Vegeta
- o lingura Delikat
- 2 kubuletze Knorr (cu ce gust vreti voi)
- sare, piper
- o sticla de vin alb sec

Preparare (tuning)

Se desface sticla de vin. Se incepe sa se bea. Se pune apa la fiert, cu multa sare. Se bea niste vin.Se taie marunt rosiile, se pune intr-o tigaie la incins uleiul, dupa 3-4 minute pe foc se rumenesc cateii de usturoi cu pepperoncino sau ardei iute uscat sau, pvla mea, niste boia iute, incultilor; se bea niste vin; cand s-au rumenit se scot si se toarna peste uleiul incins rosiile taiate, care se prajesc & amesteca pana se transforma intr-un sos. Se bea niste vin. Daca s-au facut sos pana sa fiarba pastele, se da focul foaaarte incet si se asteapta.

Intre timp, cel mai probabil, apa a dat in clocot. Trebuie MULTA apa si destul de multa sare (o lingura cu varf). Se pun pastele in apa. Se bea niste vin. Se fierb pastele EXACT cat timp scrie pe ambalaj si se amesteca des (cu pauze de baut vin). Dupa ce s-au fiert, se scurg si se toarna peste sos. Se amesteca inca 2 minute la foc mic si se condimenteaza dupa cum urmeaza: se ia delikatu', vegeta si knorru' si le arunci la gunoi, bei niste vin, dupa care pui un pic de sare si piper peste paste. Bei niste vin - deja vorbim cu "tu", dar asa-i cand bei mai mult vin.

Bei niste vin. Trimiti pe cineva sa mai ia o sticla de vin, pui in farfurii, presari parmezan sau panarama din aia de la magazin si busuioc peste si bagi in tine. Bei niste vin. Pofta buna si mai da-i in pvla mia de carnati!

A, da. Reteta se cheama spaghetii all' pommodorro fresco sau cum s-o fi scriind.

2 comentarii:

voalura spunea...

şi mai bei nişte vin....

Cristean spunea...

desfaci sticla ailalta...