joi, 19 februarie 2009

Laszl-o, ba, dreacu!

Io n-am boala pe unguri. Eu nu traiesc cu ideea fixa ca "vor sa ne ia ardealul", nu le am p-alea cu conspiratiile etc. De ce? Simplu. Pentru ca eu cunosc niste unguri. Vii. Am stat de vorba cu ei, de fapt, ce sa ma mai cac pe mine, am prieteni unguri. Da, asta este. Daca n-o sa va mai placa de mine de-acuma pentru ca am prieteni unguri, sa-mi sugeti pula din saritura.

Ungurii astia pe care ii cunosc eu se simt bine in romania. As putea sa risc si sa zic chiar ca le place. Stiti unde se simt prost? IN UNGARIA. Handicapatilor! Dar na, asa-i cand mananci cacat cu gura plina. Doua episoade va zic, sa nu spuneti ca nu va dau o sansa. Episod nepoliticos: ungur de-al nostru facut tigan de ungurii de dincolo. ("Tu, ungur??? Tu esti tigan!"). Episod politicos: ungur de-al nostru facut roman de ungurii de dincolo. (Tu, ungur? Tu esti roman! Ce daca stii ungureste, si eu stiu engleza si nu-s englez."). Episod penal (stiu, am zis doua, asta-i bonus): roman (bucurestean) in cluj spunandu-i unui ungur de la noi "cu tine n-am nimic, dar am o boala pe voi, ungurii...". Da, pula mea, astia-s romanii nostri. Revenind. Ungurii pe care ii cunosc eu nu numai ca nu au nicio problema cu romania, dar sunt ceva ce nu prea mai e la moda la noi: sunt patrioti.

Toti, in afara de unul. Laszlo Tokes n-a murit la revolutie. Nici el, nici Ilici Carlos Sanchez Ramirez Iliescu. Desi... in fine. Dar nici bine nu se simte. El nu se simte bine nici in romania, nici in ungaria, nici nicaieri. Singurul loc in care incepe sa se simta bine este ala in care se poate plange ce de cacat sunt romanii astia si cum vor ei sa ocupe harghita si covasna, sa romanizeze zona si nush ce pula mea sa-i mai faca. Asa ca, mai nou, se simte bine la parlamentul european. Ca el este eurparlamentard. Ales in romania. Si ca un demn reprezentant al tarii noastre, se plange pe acolo cat de terorizati sunt ungurii in romania. Sa mor eu???

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am avut un coleg (prieten) de camera in facultate, care era ungur. Si la fel zicea si el, ca in ungaria sunt facuti tigani romani, iar in romania unguri jegosi. Ne meritam soarta!!! Eu as incerca un experiment: sa mutam toata populatia romaniei peste noapte in cea mai civilizata tara din lume (la alegere, ca eu nu stiu care e aia ;)), sa vedem in cat timp o aducem la nivelul romaniei de acum! Salutari...

Cristean spunea...

hahahah, cine dracu zicea la un moment dat "n-avem nemti, domnule!"?

eadono spunea...

bai hai sa nu ne cacam pe noi..si ungurii care traiesc in romania au niste uscaturi printre ei..am si eu prieteni unguri care sunt super de treaba, dar nici nu pot sa nu reactionez cand vreun dement vrea sa bage ardealul in ungaria..ca de ..