joi, 26 februarie 2009

Vesti bune

A venit criza. Si sora ei geamana, Paranoia. Buna, fetelor, haideti sa va fac cunostinta cu prietenii mei: baietii de la vanzari. Abia astept sa titreze Halena 3 "Val de sinucideri printre directorii de vanzari!!! Basescu si cu Boc, (i)responsabili?". Good. Fuck'em! Va zic io, multi figuranti din astia or sa ajunga inapoi de unde au plecat: la sapă de cauciuc.

Problema: iei un "baeat" din asta sau vreo panarama buna de pula, preferabil cu facultatea neterminata. Restul conditiilor: o foarte buna parere despre sine, permis auto(cunostintele de conducere nu sunt necesare) si muuulta perseverenta (adica prin "nu" sa inteleaga "poate" sau "nu acum, sunt pe ciclu"). Inteligenta s-ar putea sa te faca supracalificat pentru jobul asta, nu te baga. Cultura, gramatica? N-ai nevoie. Si oricum nu prea e la moda la ase sau la politehnica. Si-l faci om de vanzari.

Daca nu se blazeaza cu matizul ala de la serviciu si cu apartamentul in rate si persevereaza destul, omu' nostru va ajunge director de vanzari. Sau seils meneger. Sau bisnis divelapmant meneger. Sau un alt nume pretentios pentru alergatura dupa bani. Si-ti povesteste tie cum a inceput el sa mearga la intalniri cu tramvaiul si-ti arata passatul in leasing din fata blocului si-ti da lectii de viata. Are impresia ca toata lumea ii datoreaza totul. Cine esti tu pentru el? O gaoaza. Tu scrii la calculator. El face bani, coae, el munceste, nu ca voi, el va tine pe toti in spate.

Hai sa-ti zic io cum sta treaba, trântă-n pulă ce esti. Vanzarile ORICUM au crescut, c-a avut lumea BANI. Nu e meritul tau, nu te mai caca pe dumneavoastra. Chiar crezi ca TU i-ai convins pe toti sa cumpere, daca nu le spuneai tu ca au nevoie de ulei, lumea murea de foame? Ai redescoperit tu mersul pe jos, in pula mea. Nu-ti mai da atata importanta, ca n-ai de ce.

Ei, pulane, si-a venit criza. Disperare, pula mia, lumea nu mai cumpara! Foarte bine! Manca-mi-ati toata pula, acuma sa va vad. Sa va vad cum mai vindeti voi masini si apartamente "pe meritul vostru" c-avea lumea bani. Acuma sa va vad cum dati lizingu inapoi, cum nu mai aveti bani de rata la casa, cum nu mai incurcati circulatia pe drumul spre mare in fiecare weekend cu kangoo-urile alea ale voastre. Acum o sa vedem si noi putina umilinta, coae. Ca ne-am saturat de figuri gratis.

Articol dedicat impostorilor.

11 comentarii:

eadono spunea...

aici chiar esti ... plm. si eu sunt director de vanzari halimeai..si daca eu nu misc in compania mea, da faliment in maxim 6 luni.deci chiar e pe umerii mei tot cacatul asta. ce probleme ai tu cu oamenii de vanzari nu stiu..dar chiar ai inceput sa te caci pe tine la faza asta. muncesc multi de le iese pe nas, ca sa aibe trantele de la operational bani sa cumpere carioci, calculatoare, si toate cacturile pe care le foloseste firma. se vede ca nu stii ce inseamna lumea vanzarilor daca afirmi ca totul se cumpara ca ai bani! daca ai bani nu inseamna ca ai sa cumperi de la un singur furnizor..asa ca vine idiotul ala de director de vanzari sau echipa lui si incepe sa isi bata capul cu un alt idiot care are pe nu in brate , doar doar in convinge pe ala sa cumpere..de ce? pen ca daca nu vinde toti oamenii lui pleaca, firma se duce dracu ..si tot asa! cunosc extrem de multi oameni din firme de real estate, auto, care au rate la casa, copii de hranit si asmd si care acum se uita cum veniturile lor se duc dracu deoarece nu mai au cui vinde..daca ai avea copil si familie de intretinut acasa , nu cred ca ai mai face mistouri de oamenii care iti vand revista..da plm fiecare e liber sa zica ce vrea

Anonim spunea...

puisor....daca nu s-ar caca pe ei ar fi totul ok.

pana la urma si alea care cumpara carioci...le cumpara sa coloreze altii.

toti muncesc, doar ca oamenii din vanzari se caca pe ei mai mult ca toti, ca vai domne ei fac firma sa mearga....gresit, toti angajatii fac asta.

si uite ca asta ai facut si tu, incerci sa te scuzi si sa te faci sa pari stalpul firmei.

flash news! nu esti!!! fiecare are un rol important intr-o firma, nu doar oamenii de vanzari.
oamenii de vanzari doar sunt bashinoshi(nu zic ca toti, dar cei mai multi da)

si atat timp cat nu os a renuntati la atitudinea asta de cacat....nu o sa se schimbe nimic.
halal oameni de echipa sunteti.

Cristean spunea...

da, ma, lasa, care produc, aia raman;)

Anonim spunea...

aia raman sa vanda ce? ca daca le pleaca productia mai vand...castraveti

impresii, bashini....si castraveti

eadono spunea...

alt dobitoc care are impresia ca stie cu ce se mananca domeniul asta... ca sunt destui "basinosi" in domeniu , recunosc asa e..dar sa spui ca toata echipa produce...vai de tine puisor..daca ai un produs bun , e ok..poti avea un portofoliu de cumparatori care cumpara doar de la voi..dar daca vinzi servicii, asa cum fac 80 % din firmele din romania ,ia sa te vad fara echipa si director de vanzari in firma care sa iti promoveze serviciile si sa incheie colaborari intre firme! te apuci tu sa iti prezinti serviciile la companii? esti tu in stare sa sustii o prezentare, sa aduci un contrargument imediat? crezi ca sta cineva sa te asculte? sunt convins ca dupa cum vorbesti ..nu!

Cristean spunea...

copchii, nu va mai certati!

Anonim spunea...

vinzi servicii?

si cine sustine serviciile ma? tu?!

hahahaha.......ba, egocentristi mai sunteti.
impuscati-va!

Anonim spunea...

Daca nu ar fi oamenii care sa munceasca alaturi de voi, inclusiv amaratii care matura si strang paharele de cafea si chistoacele lasate in urma de intelectualii de voi in asiduul proces al muncii(!) (in cazul firmelor de salubritate de ex, ca tot vorbim de servicii, ca deh, noi romanii nu stim sa si producem lucruri palpabile, suntem o tara de comis voiajori si bisnitari), ati beli pula mult mai repede decat urmeaza s-o faceti, dragi directori de vanzari & co. Sunt oameni in firme care muncesc mai putin decat altii, dar nu cred ca daca esti mai sus in ierarhie muncesti neaparat mai mult. Pula se poate freca la orice nivel, si sincer sa fiu mi-e scarba de analfabetii cu basini in cap care au impresia ca daca nu ar fi ei pe planeta asta inca ne-am fugari cina prin padure. Asa ca nu va mai cacati pe voi, nu v-a obligat nimeni sa va cumparati masini si case in rate. RATB-ul inca e o alternativa, chiriile probabil ca se vor ieftini, cine dracu stie. Daca imi spuneti voi ce pula mea ati mai vinde daca nu ati avea in spate analfabetii care sa bata la calculator toata ziua (sau ma rog, cei care PRESTEAZA serviciile pe care voi le vindeti) si care traiesc de pe urma voastra ca niste paraziti, va ajut sa castigati la loto, sa mor io. Si ca tot vine criza, eu zic ca e o oportunitate imensa pentru voi sa va aratati adevaratul potential, sa stoarceti si banii care nu mai sunt.
Nu ma intelegeti gresit, agentii de vanzari au un rol foarte important, dar basinile trebuie date afara pe cur, de fiecare data cand e necesar, ca altfel se urca la cap.

Anonim spunea...

pai li s-au urcat basinile deja la cap ma.
nu vezi ce capatani mari au?!
si partea haioasa e ca cea mai mare parte din agentii de vanzari...habar na-u de vreun detaliu al produsului pe care il vand....yet...se caca pe ei

..George.. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Man, eu lucrez intr-o mica firmulitza care vinde...ghici ce, servicii. Si ca sa nu vorbim ambiguu, servicii IT.
E, ce sa-i faci cand cretinii de la vanzari, te prostitueaza pe tine, ala de jos, ca sa "vanda" ei mai bine si sa "pastreze" relatiile cu clientii. Si ca sa fie meniul complet, dobitocii habar nu au ce vand. Dar ei debiteaza in continuare tampenii asa ca tine, ala de stai la cafea cu "partenerii"/"clientii" si apoi decontezi chitanta la contabilitate..
Nu zic nu, poate va stresati voi destul cu familia and shit dar Cristi are dreptate, totul se rezuma la bani. Asa ca scoate limba din curu` alora pe care incerci sa-i prostesti sa cumpere si nu iti mai acorda atata importanta, ca de n-ar fi oamenii care iti "produc" serviciile, ai hali... castraveti. Curve is peste tot, da`in vanzari(sales daca vrei, ca toti va visati pe wall-street si cititi Esquire) sunt cele mai multe..
Si tu esti cretinu` in toata discutia asta ma baiatule...si stii de ce? pentru noi suntem in stare sa "producem"(ca tot vorbim de curve) dar voi in afara de prostitutie intelectuala nu stiti sa faceti altceva...
P.S : avea dreptate asta...daca eu nu misc in compania mea, da faliment in maxim 6 luni. curva egocentrista pana la capat...