sâmbătă, 25 iulie 2009

Noi vrem ţărani!

Baaa, unde-s taranii din piata? Unde gasesc tarani? La mine-n fata blocului sunt vreo doi care vand cate ceva pe trotuar. Ca-n piata nu au loc de mafioti, in pizda mamii lor, care-mi vand rosii din turcia refuzate la export in rusia si usturoi din china fara niciun gust. Zilele astea, taranilor care vand oua, lapte si zarzaveturi li s-au alaturat tiganii cu flori si porumb. Ca om care gateste, ma intereseaza calitatea ingredientelor.

N-as da un cub de knorr nici la caine. Ca om care a trait in comunism, stiu ca produsele de la tarani sunt mai BUNE. Dintr-o mie de puncte de vedere. Chiar si fara garantie. Ca om care a mai fost pe ici - pe colo, stiu sa fac diferenta dintre TARANII care nu mai au loc in piata si MAHALAGIOAICA de bucuresti care se lafaie la taraba ca are pile si-ti vinde borş facut in cadă.

As vrea sa cumpar mai multe de la tarani, dar nu din targurile alea "eco", unde totul costa mai mult decat prevede legea. Are cineva un taran?

2 comentarii:

Cristian spunea...

Foarte interesant ce spui tu! Sunt de aceeasi parere, si iti sustin ideea cu taranii. Cred ca un mod de ai distinge pe tarani dintre tanti care face bors in cada (apropos, pe asta n-am mai auzit-o), e ceea ce ii spui mai in gluma mai in serios unuia: bah ce fata de taran ai.

Da fata tradeaza. Si eu ii caut pe cei mai "rupti de munca" - saracii. Ca dupa mana lor mancam noi de toate. Aia sunt cu adevarat taranii, care isi vand produsele lor ecologice.

Cristean spunea...

io p-aia cu borsul in cada o stiu de pe vremea lu' ceasca. si p-aia cu laptele ingrosat cu aracet. si p-aia cu chiftelutele de la restaurant facute mai mari cu hartie igienica.

problema e ca termenul de taran a fost prea abuzat ca sa ne mai amintim cate lucruri BUNE au de oferit. bun simt, de exemplu.