joi, 30 iulie 2009

Prinţesa mea

Futu-i dumnezeu’ mamii ei să-i fut, frumoasă mai e maşina aia... asta era vorba lu’ tata când era el impresionat de câte o chestie. Bine, să zicem că avea o scuză – facea parte din grămada ordonată de testosteron alcoolic căreia îi zic aştia Armată şi-o pun tot timpul în topul încrederii pe locul I ca pe sfintele moaşte ale sfintei Parascheva di la Ieş. Io m-am mai rafinat, adică n-am înţeles prost exemplul dat de bătrânu’ şi n-aş putea zice „ce bună-i mâncarea asta, băga-mi-aş pula-n ea”.

Bine, ştiu, lumea nu mă crede, probabil mulţi îşi închipuie că io vin acasă şi-o salut pe iubirea mea cumva gen “să moară mama, hai, că mi-e o foame de-mi bag pula-n mă-sa, hai, în pula mea, să mâncăm, ce pula mea stăm nemâncaţi ca labagiii? Dă-o în morţii mă-sii de treabă că-mi bagi pula-n ea!” Ei bine, nimic mai greşit. Eu trăiesc cu convingerea – gresită, poate, că înjur doar atunci când ceva sau cineva merită. Pentru că să te înjure Cristean înseamnă că meriţi. Înseamnă că l-ai făcut să-i pese. Şi asta e ceva.

Şi încă o chestie. Lumea, când aude „pula”, imediat se scandalizează, de parca n-ar fi vorba de chestia aia pe care nu s-ar jena s-o bage în gură la primul semn că te lasă când ai nevoie de ea mai mult. Ca să nu zic de alea care consideră sexul oral sex normal, că e mai uşor să-l faci în veceu în tren sau în vizită la cineva. Dar ele nu înjură. Eu cred că poţi înjura fără să jigneşti Şi nu mă refer la exemplul dat de tata. Altceva. Io nu-mi înjur femeia. Cu siguranţă nu de faţă cu ea. Glumesc. Ideea e că dacă înjuraturile astea se adresează de cele mai multe ori unor chestii absente, de ce se simt jigniţi de ele tocmai ăia din jurul tău? Nu vi se pare o prostie? Cu ce te deranjează pe tine dacă eu îl înjur pe băsescu?

Dar, evident, nu despre asta vroiam să vorbesc. Vroiam să vorbesc despre cârnaţii siniştri, despre românii ţiganizaţi care-şi îndobitocesc plozii cu „prinţisorul meu/prinţesa mea”. Toţi muritorii de foame au prinţi acasă. Io mi-aş învăţa copchilu’ toate înjurăturile pe care le ştiu mai degrabă decât să-l spal pe creier şi să-l conving că e „prinţ”. Chiar şi numai pentru mine şi pentru mă-sa. Voi şi cu ciutacu, futu-vă-n gură. Ăla are împărăteasă acasă. Şi moştenitor. Sper să nu-i lase moştenire caracterul. Nu vă mai bateţi joc de mintea copiilor, bă, nu-i mai dezorientaţi, nu sunt prinţi si nici nu vor fi, lăsaţi-i să înveţe singuri ce sunt. De când morţii mă-tii merg prinţişorii şi prinţesele cu metroul???

7 comentarii:

jane spunea...

sa-nteleg ca treci printr-o perioada mai nasoala? (scuza-mi ironia)

pai deranjeaza, mai, orice-njuratura. de ce? ca suna ca naiba. ca transmite energie negativa. ca-mi irita auzul.

prefer sa ii zic ipoteticului meu copil ca-i ...(ceva de bine, ceva pozitiv), decat sa-l invat sa injure. vrand-nevrand, o sa aiba ocazia sa invete asta din jur - de la tine, de la TV, de pe strada. prefer insa ca de la parinti sa invete chestii pozitive si sa aiba incredere in el, pt a putea fi in stare sa discearna ce vede la altii.

in fine, chiar ti se pare asa aiurea ca un tata sa-si considere fetita "printesa"?

Cristean spunea...

acuma, sper ca-ti dai seama ca n-o sa m-apuc eu sa fac meditatii la injuraturi cu copiii. exageram si eu. au timp altii sa-i invete. da' mi-e asa o scarba cand ii vad pe toti terminatii ca le zic la copii "printisor" si nu mai stiu cum, de-mi vine sa-i bat. i-as bate la fel cum i-as bate p-aia care trec strada prin locuri aiurea cu copiii de mana. daca il CONSIDER pe copil ceva sau altceva, nu-i acelasi lucru cu a-l invata ca niste lucruri i se cuvin pentru ca le-am spus eu. asta mi-aduce aminte de vulturoaica aia din desene animate cu a ei progenitura retarda - Kilăr.

NU esti print cand circuli tu cu ma-ta cu 34 fara bilet, dar daca ma-ta iti baga-n cap asta de 200 de ori pe zi, s-ar putea sa incepi sa crezi. si sa te inveti prost. si sa ti se urce la cap. si sa pretinzi niste chestii pe care nu le meriti. si sa devii o mare durere in cur pentru ceilalti. poftim, am vorbit aproape frumos.:)

jane spunea...

ei, aproape frumos si mult mai bine :)

de-acord. si eu i-as bate. asta in conditiile in care nu-s deloc o persoana violenta.

Cristean spunea...

a, si ca sa ne lamurim:

- trec printr-o perioada nasoala, dar nu ma mai simt asa afectat de ea;

- daca n-a reiesit din text, eu, de fapt, injur doar pe blog sau doar intr-un anturaj restrans, compus, in general, din consumatori de alcool majori si vaccinati, de sex masculin; deci nu-ti face probleme pentru aia mici ai tai din cauza mea:P

Punkeru spunea...

ba ! am fost in focshangeles :D nu are legatura cu ce zici tu da fac conversatie ... si app de faza cu printesa/printu ... e de cacat

Cristean spunea...

ma, tu pana la urma cine pulile mele esti? ca nu ma prind. pancăre!

Punkeru spunea...

cum ba nu mai stii :-S prietenu tau din copilarie :)) kiddin un cititor ma :D cu neamuri in focshangeles nah. appropo nu te uita stramb la ce zic ca sunt cam praf acu` nush cat de coerent sunt si am chef de vorbit/scris :))