duminică, 29 martie 2009

Umoru' pulii

NU imi mai trimiteti massuri cu trupa deko. Chiar ma jigniti, sa mor eu! Se intampla o chestie in ultima vreme, oameni buni. Daca aveti senzatia ca numai eu incerc sa va conving ca sunteti incojurati de cretini, aveti partial dreptate. Mai exista oameni care va spun cam acelasi lucru: sunteti inconjurati de cretini, dar fara partea "inconjurati de". Cum mi-am dat seama? De cand mi se spune zi de zi ca nu am simtul umorului. Si nu ma refer la glumele pe care le fac eu. Ma refer la alea la care nu rad.

Cum se manifesta fenomenul? Doua simptome: massurile cu stand-up comedy de cacat si promo-urile la serialele astea "soap-opera" romanesti. Zic promo pentru ca eu cam atat am vazut din ele, n-am riscat sa vad mai departe. Ce fac oamenii astia de fapt? Stabilesc o moda, o tendinta? O pula. Ne invata ca tre' sa radem la comanda, caini ai lui Pavlov ce suntem. Aici tre' sa razi: "sunt suparat pentru ca sunt insurat cu tine" - pac, banda cu ras, HAHAHAHAAHAH. O pula, mah. Nu e funny. Sau poate e, dar lasa-ma pe mine sa hotarasc asta, du-te-n pula mea cu glumele tale de cacat!


Cand cresti cu George Carlin, Robin Williams si Richard Pryor (si chiar si vacanta mare, in pula mia, dar inainte de a deveni ce pula mea sunt ei acuma) sa-mi bag pula daca-ti trebuie lectii de umor de la unii ca astialalti. Ba, pe langa astia, scenaristii si stendapistii nostri zici ca au luat lectii de misto de la scoala ajutatoare. Zici c-au fost clovnii clasei la ora de logopedie. Astia care-mi sunt mie prezentati la tv la noi drept specialisti in umor mi se par la fel de buni la asta cat sunt astialalti de specialisti in gandit.

Niciun comentariu: