miercuri, 18 martie 2009

Bilant provizoriu 4 - ZeList si Blogrank

Unde conteaza sa fii vechi in blogging?


Dupa cum spuneam. mIRC si mIRC-isti. Dovada? Saiturile astea doua. Cica instrumente de masurat poPULAritatea. Ce masoara ele? Cati insi te recomanda sau vorbesc despre tine. Cati insi cu blog sau site, ca sa fim mai precisi. Adica, tehnic, cat de poPULAr esti printre ceilalti bloggeri. Mah sa-mi bag pula. Pai suna direct a OPi si ADMINi. Esti prieten cu unu' mai cunoscut? Pac, link la tine. Esti jmeker. Esti realizat. Te-a recomandat ala, tre' sa fii bun. Sa mor eu???

Ce sanse am eu sa ma inteleg cu oamenii astia? Cam exact atatea sanse cat sa ma inteleg cu lumea offlain. Pentru ca am mai discutat o data despre diferenta dintre romanu' verde si bloggeru' roman: ea consta in putina familiaritate cu tehnologia, cam cata sa-ti permita sa insiri ce aberezi tu sau ce ai furat de la altii pe net. Iar sa faci chestia asta e doar ceva mai greu decat sa ai cont pe HI5. Plus multa laba. In rest, sunt la fel de jigodii ignorante si rele.

Ca sa intelegem mai clar: astia masoara respectul pentru tine pe care il au altii care vor sa fie mai smecheri ca tine. Un fel de TVR recomanda Antena 1 care recomanta PRO TV care recomanda REALITATEA care recomanda Kanal D. O pula, va dati seama. Aia mai gentlemani sau mai corecti (o minoritate) sau aia mai slabi de inger (o majoritate de pupatori in cur) cedeaza si te recomanda. Restul, muie. Si totusi, nu recomanda nimeni OTV. Care OTV o duce bine, n-are de ce sa se planga. De ce? Pentru ca exista mai multa lume in cosmos care nu se uita la recomandarile altora. Pentru ca da, exista fani magda ciumac.


Pentru mine, exista o singura chestie ce tine de referinta: Google Analytics. In mare, pentru ca nu e romanesc. Restul e vrajeala, pupat in cur si cumetrie. Evident ca exista si exceptii si aici nu ma refer la aia care ma au PE MINE la blogroll. Ma refer, de exemplu, si la ce face Dono. Dar, in general, traim in romania, un loc unde lumea recunoaste cam greu ca altul e mai bun ca el. Sigur, o sa-mi spuneti "cum, nu vezi ca-l am pe zoso in blogroll???". Da, coae, il ai. Tocmai discutam mai sus de pupat in cur. Gandeste-te la cati oameni NU ai vrea sa ti-i pui in blogroll pentru ca-ti fac concurenta.

Instrumentele astea doua nu vor fi niciodata chestii realiste. Pentru ca lumea e proasta si curva si perversa la noi. Faptul ca nu esti popular printre bloggeri se poate rezolva maine dimineata, daca ai bani. Visurat a dovedit-o cu prisosinta si pe bani putini. Io-mi bag pula, nu vreau sa ma raportez la alti bloggeri sau sa iau premiu la RoBlegFest, io vreau pareri de oameni normali. Vreau oameni care sa stie sa judece alti oameni dupa ce si cum scriu, nu dupa cat de prieteni sunt cu nu stiu care blogger celebru. Bloggerii sunt doar alti romani, unii cu atitudine. Si fiind romani, au, de obicei, o atitudine de cacat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce dracu te ofuschezi asa? Vezi-ti naibii de treaba ta si trage-le un sparc alb peste bot. Cine te apreciaza te va citi. Si, nu uita: Cel mai puternic instrument de marketing tot cel buson-la-buson ramane. Mai bine iti urez la cat mai multe recomandari personale.

Anonim spunea...

incearca si postrank.ro. nu tine cont de blogroll.