miercuri, 21 aprilie 2010

Tetrafilochtomie

Nu pot sa nu incep prin a remarca faptul ca odata cu caldura au inceput sa iasa tot mai multe femei in fuste mini pe strada, inclusiv alea care NU trebuie sa ne faca asta.

Si pentru ca azi trebuie sa fim rai cu femeile, am sa incep cu ceva ce nu cred: eu nu cred ca exista vreo diferenta intre dragoste si iubire. Dar cred, in schimb, ca semantica asta e o mare curva, mai curva decat colacul de la veceu. Iar diferenta dintre dragoste si iubire trebuie, TREBUIE sa fi fost ceva inventat de o femeie, ca e de-a dreptu' pur si simplu o chestie femeiasca. Bai fratilor (si mai ales surorilor), nu stiu definitia dragostei, dar stiu ce nu e dragostea: dragostea nu-i o rochie de mireasa sa ti-o faci tu cum vrei.

Ma enerveaza sa vad lume pierzand timp - in care ar fi putut face chestii frumoase - gandindu-se la cum ar trebui si cum ar fi si daca s-ar intampla si ce frumos ar fi si de ce nu e asa si ce s-ar putea face si cum sa ai relatia perfecta samd. Ca sa nu mai spun de varianta de-a dreptul batuta in cap in care citesti reviste cu retete despre relatii. Cum sa-ti faci barbatul gelos. Cum sa ti-l satisfaci. Cum sa te imbraci la a opta intalnire. Cum sa faci sex nu stiu de care sa te iubeasca el mai mult. Baaa, retetele-s pentru ciorba, nu pentru dragoste!!!

Da, tin mai mult cu barbatii la faza asta. Femeile zic ca-s niste neciopliti si ca nu le pasa. Ba le foarte pasa. Le pasa suficient de mult incat sa nu faca din relatia lor o obsesie care sa transforme dragostea intr-o mare durere in cur. Sa stai cu o femeie care te distruge cu peroratiile ei despre cum este si cum nu este relatia voastra e exact ca si cum ti-ai petrece tot restul vietii cu una pentru ca la biserica trebuia sa zici "da" pentru ca tata socru avea cutitul in buzunarul de la sacoul lui de moglău inchis la minte.

Combinatia asta de dorinte, ganduri, analize, vise, frustrari, planuri, reprosuri si despicat relatia in sapte e o reteta, intr-adevar: are in ea toate ingredientele sa-ti transforme barbatul intr-un alcoolist notoriu. Pentru ca, vedeti, la noi e mai simplu, in afara de cazul cand suntem niste ghei latenţi reprimaţi: o ciorba, o bere, niste secs si suntem linistiti. Daca e liniste si nu ne predica nimeni cinci mii de ani teorii despre relatii.

Niciun comentariu: