marți, 31 martie 2009

Sionismul si antisemitismul de balta

Din ciclul "ce mai sarbatorim/comemoram" astazi, o chestie pe care unii o sarbatoresc, altii, evident, o comemoreaza: pe 31 martie 1492, conducatorii Spaniei, Ferdinand si Isabela isi duc tara la sapă de cauciuc cu mana lor. Pentru niste secole. In data aia se hotarasc ei sa dea afara din tara toti evreii si toti musulmanii. Adica, practic, toti bancherii si comerciantii importanti. Un gest cu care si-au dat foc la valiza. Tot aurul, toate bogatiile pe care le-au furat ei din colonii ajungeau in Spania, dar stateau pe acolo cam cat intercity prin Ramnicu Sarat, ca spaniolii, saracii, in afara de razboaie tampite nu prea au stiut ce sa faca cu banii.

Ba, dar ideea era alta. N-am sa va iau acum cu texte din alea sforaitoare cu "nu pot sa urasc pe cineva pentru e taiat la pula sau pentru ca stie ungureste" ca voi stiti asta despre mine deja. De fapt, pun pariu ca daca nu v-ati caca atata pe voi ca injur, m-ati baga lejer la categoria "oamenii cu cel mai mult bun simt pe care ii stiti". Oricum. Eu nu sunt dement. Si nu sunt de acord cu ce au patit evreii, n-as face nimanui asa ceva. Si nici cu invinuirea lor in corpore ca "vor sa conduca lumea sau ca o conduc deja". Toata lumea vrea sa conduca lumea, nu am indicii si NU cred ca evreii o fac deja.

Dar s-a ajuns la o alta extrema. De la o vreme, evreii nu mai sunt doar o natie cu bune si cu rele. Nu, cei care ni l-au dat cadou (pe o cruce, e drept) pe isus sunt intangibili, asa, pula mea, n-ai voie sa zici nimic de Israel sau de evrei ca gata, esti antisemit. Sa mor eu??? Ei n-au voie sa aiba defecte, ei au voie sa nu le dea drumu' la ajutoare la palestinieni, soldatii evrei au voie sa traga in femei si copii, Mossadul are voie sa omoare pe cine vrea, unde vrea, pentru ca altfel eu sunt antisemit. Voua vi se pare corect?

4 comentarii:

Andrei Lefter spunea...

Mai imi place din ce in ce mai mult blogul tau!
Ma oftica faptul ca ai cititori "lenesi", adica le e sila sa lase comentarii. E greu, se consuma energie! Asa e la inceput! Ai rabdare :)

Bogdan Marchidanu spunea...

Nu te oftica. Este o stare sine qua non a conditiei umane aceea de a merge pe extremisme de orice natura ar fi ele. Iar in actuala stare de mizerie mondiala asteapta-te ca astfel de porcarii sa fie exacerbate. Templierii au muncit sute de ani ca Anima Templi sa existe, dar se pare ca lupta lor este departe de a se fi incheiat. Cautarea Graalului este mai actuala ca oricand.

Cristean spunea...

Bogdan, sunt curios ce-ar zice Dan despre asta, ca el e sionist:)))

Bogdan Marchidanu spunea...

Ar fi excelent sa comenteze si un sionist aici. Toleranta exact asta inseamna: exprimarea fara teama a unor puncte de vedere, cu minima conditie a folosirii bunului-simt si argumentelor de natura logica.