duminică, 25 iulie 2010

Bucurestenii sunt 70% idioti

Da, stiu, e zi de diaree verbala. Si nu sariti, ca nu va jignesc eu, ultimul sondaj de opinie cu politicieni va caracterizeaza asa. 70% incredere, atata zic astia ca are Oprescu printre bucuresteni. Asta-i pedeapsa pe care o primeste pentru cainii vagabonzi, pentru florarii, pentru fiarelooom, pentru traficul de cacat, pentru zapezile "dă pă" strazi, pentru ca va fute banii pe chirii exorbitante, pentru autostrazi suspendate si alte baliverne. Situatia asta e una din aia care ma face sa ma gandesc de fiecare data la bancul cu ursul. Iar bucurestenii sunt vanatorii. Bineinteles, nu toti. Decât 70%.

Si ca sa nu se simta trei sferturi din bucuresteni singuri, in toata tara e o situatie fix cat un elefant in sufragerie pe care toata lumea se face ca nu-l vede. Ia uite ce scrie aici: in Romania exista o institutie care-si imbunatateste an de an fondul locativ si patrimoniul si care nu numai ca nu plateste nicio taxa, dar mai ia si de la noi prin finantare de stat si improprietariri peste improprietariri cu chestii care produc bani, dar nu si sub forma de impozite: biserica ortodoxa. Poate cea mai bogata institutie din tara.

O institutie careia ii platim noi salariu pentru fiecare angajat, pentru care nu este criza si care, ca sa faca un bine, cere bani tot de la noi, ce pula mea, iar la cumetrii, botezuri si ce mai faci pe la biserica iti cer bani fara chitanta. In ultimii 15 ani, evazionistii astia au inaugurat o biserica la fiecare doua zile. S-a ajuns ca Romania sa aiba 18.000 de biserici si 11.000 de cabinete de medici de familie. Pe care statul romanesc ii incurajeaza sa emigreze, asa de misto ii trateaza. (Am zis bine, Sarpe?) Io zic sa-i taxam pe popi. Si sa nu-i mai taxam pe doctori. A, ba da, lor le punem o taxa pe spagi.

3 comentarii:

Zadkielix spunea...

Mda..
Asta e tara si cam acestia sunt oamenii...
Restul e doar statistiuca sau o viitoare poveste!
...
:))

Cristian spunea...

Oare popii or avea concediu de odihna? Din cate stiu sunt bugetari nu!?!

Cristean spunea...

concediu? pai si bani cand mai fac?