La asta m-am gandit cand am gasit pe un forum un catralion de nostalgici de-ai lui ceausescu. Ba chiar mie mi s-a spus ca ar trebui sa-i zic merci lu' ody ca am invatat carte. De parca a venit si mi-a predat el. Era o compunere idioata intr-o carte de-a lui Mircea Santimbreanu in care un retard incult spunea ca toate chestiile din jurul lui nu cotcodacesc, nu baraie, nu latra, nu ciripesc, nu grohaie, fac mult zgomot. Asa si voi. Pe vremea lui Ceausescu sugeati pula.
Ca muncitorul si taranul romanesc aveau de lucru si faceau si dregeau si rupeau coaiele. Da. Munceau sase zile pe saptamana si-i ajutau si studentii si elevii si soldatii si puscariasii ca sa produca de zece ori mai putin ca acum. Deci, muncitorul si taranul roman nostalgici dupa ceasca sugeau pula. Ca iti dadeau un acoperis deasupra capului. Asta daca aveai noroc, dupa ce asteptai enspe ani o repartitie si-o primeai intr-o cutie de chibrituri cu apa, caldura si curent cu portia. Deci, sugeati pula cu un acoperis deasupra capului.
Ca nu erau atatia someri. Normal. Tu, din Drobeta Turnu-Severin, terminai facultatea la Timisoara si, bineinteles, primeai repartitie. La Chiojdeni. Primeai repartitie la Chiojdeni unde, daca nu-ti convenea, aveai varianta sa sugi pula. Ca "cat de cat puteai sa-ti iei ceva de banii aia". Da, cat de cat puteai sa stai sa sugi pula la coada de la 3 dimineata pentru adidasi de scornicesti sau, daca preferai, puteai sa-ti cumperi conserve de peste. Si sa taci din gura si sa sugi pula, ca daca nu-ti convenea pestele la conserva, n-aveai voie sa te plangi.
Oricum, stiti bancul cu paradoxurile comunismului, si daca nu-l stiti, vi-l zic io acuma. Cica in comunism nu exista somaj. Desi nu exista somaj, nimeni nu munceste. Desi nimeni nu munceste, productia creste. Desi productia creste, magazinele sunt goale. Desi magazinele sunt goale, frigiderele sunt pline. Desi frigiderele sunt pline, lumea e nemultumita. Desi lumea e nemultumita, ceausescu ia 99% la alegeri.
joi, 22 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu