joi, 26 noiembrie 2009

Ca sa ne intelegem

In primul rand, am o veste proasta pentru colegii mei de birou: cred ca am racit. Faptul ca de azi dimineata am suflat cam o farfurie de muci s-ar putea sa fie un indiciu.

Am facut o prostie. M-am bagat in niste dezbateri care nu-mi fac bine, mai ales ca m-am bagat gresit. N-am fost in stare sa explic de la bun inceput parerea mea despre x sau despre y, am zis direct cu cine votez eu, crezand ca lumea n-o sa ma considere cretin. Am uitat ca aveam de-a face, in mare, cam cu aceleasi doua mari curente de opinie, ambele retarde in opinia mea. Ala cum ca basescu e nu stiu cum si celalalt, cum ca TOTI politicienii sunt de cacat.

Nu pot sa le accept pe niciunul, primul pentru ca imi spun ciutacu si voiculescu sa gandesc asa si doi oameni ca ei nu pot decat sa-mi insulte inteligenta cand imi spun mie cum sa gandesc. Macar si pentru faptul ca sunt partinitori. Al doilea, aici trebuie o nuantare. Sa stiti ca aveti dreptate. Toti politicienii care au fost intr-un fel sau altul la putere in Romania pana acum sunt de cacat. Plus PRM, aia nici n-au nevoie de un sejur la putere, de fapt, aia ne-ar mai lipsi. Dar asa este. Care n-au fost corupti au fost incompetenti sau n-au reusit sa faca nimic din cauza sistemului la care tot ei au pus umarul. Deci da.

Baieti (si fete), avem o problema. Si cred ca solutia e doar una: in primul rand, pula mea. In al doilea rand, alte partide. Si alti politicieni. Cu astia m-am convins. Nu, nu candidez peste 5 ani. Dar ar fi o idee buna s-o faca altii. Va ajut cu ceva capacitate de procesare, daca vreti. Pe 6 tre' sa votam si sa ne facem ca alegem. Nu alegem mai nimic, alegem intre un rau si un foarte rau, in functie de simpatiile/antipatiile fiecaruia. Dar daca peste 5 ani n-avem si alte optiuni, alte partide, alti politicieni, am pus-o. Da' macar o sa stim o treaba: n-ar trebui sa mai avem dreptul sa ne plangem. N-am facut nimic sa schimbam situatia asta.

6 comentarii:

eadono spunea...

frate laso moarta..ala e motiv de om normal sa nu fii de acord ca oricine vine la putere ne duce la groapa? ca asa iti spune ciutacu? pai tu de cand te uiti la ciutacu ca sa afli ce zice ala? eu nu ma uit ca ma plictiseste grav..si apoi vacar mititel , in primul calup spui ca amandoua parerile sunt retarde, deci si ce sustin eu mai sus..dar apoi imi dai dreptate? pai hotaraste-te muje..si inca ceva tare....tu-i mortii masii de google ca face reclama lu base pe blogu meu frate..ad sense lu peste ca a intratat chelu dracului la mine pe blog..

Cristean spunea...

vezi, n-ai inteles, nu TOTI politicienii sunt de cacat. si invit pe oricine zice ca toti is de cacat sa-mi spuna si mie cum ii cheama. io cred ca doar marea majoritate a astora de acum sunt de cacat, dar ca e loc de mai bine. bineinteles, loc de mai bine daca se apuca altii de politica in locul lor. acuma sper ca te-ai prins;)

Cristian spunea...

Una la mana, alegem peste numai 3 ani. Parlamentare. Peste 5 din nou prezidentiale.

Doi la mana, au am votat cu Cernea, unul tanar, mi s-a parut a fi si inteligent. Poate un partid cu tineri, dornici de a face ceva bine acestei tari, trebuie sprijinit.

Da-i cu plaivazul ca-i dai bine.

Cristean spunea...

pai, incet-incet, ajung la concluzia ca mai bine votam si eu cu cernea. chit ca o sa ajunga iar parlamentul ca in '90 sau '92, cu 20 de partide, nu ma intereseaza. da' cu astia chiar ca nu mai fac faţă.

eadono spunea...

ba lasa-ma cu vrajeli de jurnalist ca sa iti dovedesti intelectu..da? daca faci o analiza a spectrului politic din romania analizezi presedintele, ministrii si primul ministru....deputatiii si restul sunt doar pionii. presedintii de partid dau tonul, ministrii il sustin si primul ministru cere aprobarea de la base. Crezi ca pe mine ma doare in cot ca sunt si politicieni buni sau nu? daca sunt ia da tu un exemplu sa aud si eu daca tot ne dai exemple de logica! poate te prinzi si tu ca politica in romania e facuta de aia care sponsorizeaza campaniile, de aia care conduc ministerele presedentia...etc... da las ca mai ai timp sa te prinzi si tu..da-i inainte si nu te uita la ciutacu , badea si alti vacari care ne spun cum sa gandim...arata-ne tu ...

Cristean spunea...

Bai, am facut dreptul constitutional cu acelasi profesor, nu amesteca lucrurile. Ce spui tu acolo e dreptul de la antena 3, nu dreptul pe care l-am facut noi la scoala. Indiferent ce propune presedintele sau primul ministru nu poate sa treaca (in afara de referendum) de parlament. Ceea ce s-a si intamplat. Dovada, guvernele astea. Asa ca mai slabeste-ma cu ce a facut basescu, de fapt, da-mi un exemplu cu ce a facut basescu naspa pentru tara de capul lui, zi o lege data de basescu. Una singura.