miercuri, 6 mai 2009

Frumuseţe pă mă-ta

Vad ca astia de la proteveu s-au specializat in emisiuni care-ti intorc stomacu' pe dos. Azi (sau cand pula mea o aparea) Frumusete pe muchie de cutit. Niste monstri se bat pe o operatie estetica. Ma rog, asta am inteles eu din promo. Oricum, e irelevant ce fac aia acolo. Relevant e cat de jigodie poti sa ajungi sa exploatezi niste... neajunsuri, sa le spunem. Iar la asta experti au ajuns astia de la proteveu.

Sunt orfan. Sau sarac. Sau imi pute ochiu'. Nu-i nimic, ma duc la proteveu, dantuiesc pentru tine sau fac ce ma pun aia sa fac si poate, pula mea, impresionez destule gospodine la menopauza sa ma voteze acolo sau ce s-o intampla. Si aia, in loc sa ma duca la psiholog sa ma ajute sa imi abordez problemele altfel, sa se adreseze autoritatilor sa nu mai fiu discriminat sau sa ma indrume spre institutiile care pot sa ma ajute, ma scot la produs. Dansez pentru tine a fost lider de audienta. S-o fut pe ma-ta! Pe langa asta, mai am putin si apreciez massurile alea cu "daca nu dai mai departe, moare mama!".

12 comentarii:

Anonim spunea...

inteleg ca o sa am parte de massuri de la tine? :)))

Cristean spunea...

dac-as sti ca asa termina astia cu emisiunile de cacat, n-as ierta pe nimeni!:D

Quick Silver spunea...

ce e de kkt la emisiunile alea?
bine nu inteleg de ce una care sa zicem nu i-a iesit o lucrare la dentist ar merge la emisiunea asta, dar pe unele nefericite care chiar sunt din nastere defectuoase nu vad de ce nu ar putea sa le ajute pe cineva sa se integreze in societate.
ca pana la urma asta e, integrarea in societate. tu vorbesti frumos cu autoritatile, discriminarea, etc dar mai ales in rromania N-AI CU CINE FRATE! daca aici se face misto de tine si daca ai o pereche de ochelari. mai ales daca esti si sarac n-ai decat sa te rogi de altii sa faca o minune pt tine.

ce NU o sa inteleg veci, si chiar imi vine amar in gura cand vad (ca de uitat m-am uitat si io o data la romani si cred o data la straini) : cum pula calului pot sotzii acelor femei urate sa fie de acord sau chiar sa incurajeze operatiile nevestelor lor. cat de ipocrit poti sa fii sa faci asta. pai tu daca te insori cu una cu nasu' mare sau cu privirea piezisha, se considera ca o iubesti asa, nu te culci seara langa ea si te gandesti la angelina jolie. iubire si cacat.

jane spunea...

genul asta de emisiuni mi se par o porcarie. insa, daca cineva are un defect fizic care ii da o stare de inferioritate si care poate fi rezolvat printr-o operatie estetica, nu vad de ce ar trebui sa stea cu problema o viata intreaga. asta nu inseamna ca bisturiul le rezolva pe toate, dar in anumite cazuri nu mi se pare atat de blamabil.
revenind la emisiuni, si asta e preluata tot de pe meleaguri straine, unde a inregistrat numeroase succese. si cum cenusareasa transformata in printesa fascineaza copilaria, varianta grotesca reprezentata de genul asta de emisiuni prinde la public.

Cristean spunea...

bai, cu oamenii n-am nimic. chiar au probleme si e de inteles ca unii ar face ORICE sa scape de ele.

dar am cu media ce am. ca-i scoate la produs. vai, are cancer nu stiu cine. hai sa dansam si poate castiga niste bani. cand ma gandesc la asta imi aduc aminte de toate datoriile.

jane spunea...

pacat de dansul reusit al oamenilor la "dansez...". eu m-as uita cu draga inima la emisiune daca n-ar avea si doza aia fabuloasa de patetism care ma calca pe nervi.
insa nu pot si pace.

Quick Silver spunea...

bai poate nu gandesc eu limpede la ora asta, dar ce e gresit ca media face spectacol din problemele altora, pentru strangere de fonduri?

eu sunt adepta oricarei campanii atata timp cat poate ajuta o viatza. patetismul este o tehnica de impresionare a maselor pana la urma, trebuie trecut peste el.

Cristean spunea...

acuma, nu toti oamenii care au probleme beneficiaza de campanii. si-s multi care au probleme. nu ti se pare deloc cinic ca doar aia care stiu sa danseze au o sansa sa castige? mie, la faza asta, diferenta dintre a dansa si-a suge pula pentru bani mi se pare foarte mica. pentru ca eu cred ca televiziunea castiga oricum mai mult decat le da alora. pentru ca e vorba de bani. daca eu te scot pe tine la cersit, sa presupunem ca asa iti asigur un trai mai bun. pentru ca tu n-ai un picior. tu vei avea o proteza. poate. eu voi avea mercedes. misto, nu?

Quick Silver spunea...

ok
avand in vedere ca sunt o mica teoreticiana, o sa iau punctual ideile, fiindca de la uratele de la emisiunea aia, am divagat la aia care danseaza pentru tine. eu vorbeam la general - emisiunile filantropice sau whatever.
prin urmare:

NICIODATA nu o sa poti ajuta pe toata lumea. Bun, sa zicem ca strangem niste fonduri pentru copiii bolnavi de SIDA din Rromania, si reusim. Raman toti ceilalti bolnavi, mai raman si aia saracii din Africa, victimele catastrofei de nush unde, etc. Suntem cinici?
Nu, doar ca un om salvat dintr-o mie e mai bine decat niciunul.

DA, televiziunea castiga cel mai mult. Da, sunt niste jigodii.Dar conteaza pana la urma?? Nu e important pana la urma ca cineva, cumva, oricum, va fi ajutat??Intotdeauna cand m-am uitat la Dansez pt Tine i-am injurat pe starletzii aia care bocesc cand sunt dati afara, vezi Doamne ca celalalt si-a ratat visul. Da-i in pizda lu' sor-ta TU banii daca vrei sa faci un gest frumos, ca de aia esti starlet, lasa dracu boceala ca te-ai impiedicat si ti-a omorat visu' Mihai Petre.

Da, e nedrept ca unii au sansa sa fie descoperiti de televiziuni si mediatizati si mai intotdeauna li se rezolva problema, si altii Doamne Fereste in vreun fund de sat sau ghetou sufera si mor fara sa stie nimeni de ei. Dar tot e mai bine decat niciunul.

cum adica "ma scoti tu la cersit"? ma bagi tu in lumea buna, imi compui un cantecel, eventual imi rupi picioru'? nu inteleg ideea. daca ies la cersit ca sa imi asigur un trai mai bun, nu vad de ce as avea nevoie de un "impresar". poate daca ma scoti la produs. acolo se verifica teoria. dar aia nu e filantropie, e business.

bai sper ca ma intelegi.
poop la u!! :D

Cristean spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristean spunea...

ia fii atenta cat de muist am sa fiu acuma: pfuai, cum prind ideile astea nobile la femei. ati observat?

serios acuma, n-am putut sa nu observ cum intre scos pensionarii la cersit, trimis copii la furat sau femei la produs si emisiunile astea exista niste similitudini:
-exploateaza mila celorlalti
-ii exploateaza chiar p-aia cu probleme
-intotdeauna cel mai mult castiga cineva pe care n-ai sa-l vezi niciodata si a carui singura problema e foamea de bani (baieti)
-intotdeauna trebuie sa fie muuuulti altii pierzatori

a, sa nu uit: de cand felul cum dansezi a devenit un criteriu de evaluare a nevoii cuiva de ajutor? deci daca io dansez mai bine, sora mea cu inceput de sfarsit are mai multa nevoie de bani decat frac'tu gravid?

Quick Silver spunea...

bai ideea in astfel de emisiuni e ca niciun participant nu pierde. Ar fi si cam aiurea sa ii zica lu unu saracu' - Shit happens, thank you, come again!
cine se exploateaza ma pana la urma? e o chestie benevola, nu ca cersitul sau furatul obligat,e un concurs,numai ca miza e alta. in loc sa iei tu un pot, il ia cineva drag care are nevoie.
pana la urma judecata emisunilor de genu asta ar trebui sa se rezume la vorba "scopul scuza mijloacele".

hai s-o luam asa: daca nu se facea dansez pt tine ce s-ar fi intamplat?
iti zic io: nimic.
asa macar vreo cativa sarmani s-au mai salvat.