marți, 16 iunie 2009

Babilonul, astazi

Pe 16 iunie 1750 i.hr. sau cum s-o fi scriind, murea un cetatean. Hammurabi, regele Babilonului. Chestie care m-a facut sa ma gandesc la multe lucruri.

Ca sa intelegem o chestie. Semiti sunt toti in zona aia, in Orientul Mijlociu. Evreii sunt doar un alt trib arab. Asta-i tot. Ghinionul lor e ca au tinut la religia lor. La complexul lor de inferioritate supracompensat. Mahomed, cand si-a facut religie, a incercat prima data in trib la el, aia nu l-au vrut, asa ca a incercat la evrei. Nici aia nu l-au vrut. Dupa care, ghici, discursul lui a devenit unul impotriva lor.

Crestinii se stie de ce nu-i halesc. Ca au reusit sa-l omoare pe evreul nostru preferat – Isus. Poate in alte conditii n-ar fi fost o problema asa serioasa daca niste lideri religiosi care se credeau lideri politici n-ar fi facut din asta o chestie importanta si n-ar fi convins o gramada de dementi analfabeti ca e misto sa mori pentru o cauza nobila. Si ca evreii au facut o chestie naspa pentru care trebuie sa plateasca toti copiii lor.

Asta-i lumea in care traim. In care inca se tine cont de niste chestii de acum cinci catralioane de ani in care nu mai crede mai nimeni daca e putin civilizat la cap. Poate ca da, in secunda asta musulmanii din zona aia sunt mai radicali. DE FOAME. Pentru ca nimeni nu le da nicio sansa sa-si bage pula in niste chestii si sa-si vada de viata lor. Si cu siguranta nici evreii nu fac asta.

Tot restul lumii ajuta un trib arab sa se bata cu restul triburilor arabe din jurul lui. Interesant, nu? Te tine in antren, asa. Asta-i Babilonul astazi.

16 comentarii:

jane spunea...

dar cat timp se bate tribul ala arab cu celelalte triburi arabe, avem la ce sa ne concentram si nu mai dam atentia cuvenita altor chestii care se petrec, insa nu asa de in prim-plan.
ca sa nu mai zic si de faptul ca orice razboi inseamna bani. multi ;)

Cristean spunea...

da, e uimitor cum in atata evolutie tocmai partea asta cu religia n-am reusit s-o civilizam in noi. chiar ca-ti pune curu' pe ganduri. chiar ca-ti vine sa crezi ca totul e un show ieftin.

Anonim spunea...

Razboaie? Pai principalii castigatori din razboaie is bancile. Orice fel de razboaie. Chiar si concurenta pe piata produselor/serviciilor poate fi un razboi. Deci, inca un Babilon.
Dar oare si din religie castiga cineva bani multi? Adica, in afara de Papa si masoni.

Cristean spunea...

principalii castigatori din razboaie sunt castigatorii. tu stii de ce au murit atatia evrei de-a lungul timpului in europa? pentru ca multi dintre ei erau bancheri. iar aia de la putere erau datori la ei. si nu ma refer numai la secolul trecut. ca sa scape de datorii, multi inventau tot felul de scuze sa-i ia pe evrei si, in general, sa le dea foc. a venit ciuma? dam foc la evrei. a disparut un copil? l-au sacrificat bancherii la care avem noi datorii, pardon, evreii. lucrurile sunt mai complicate decat atat, te rog frumos, nu te mai uita a suta oara la zeitgeist si mai foloseste si alte surse. o sa-ti prinda bine.

jane spunea...

ehh, uite cum mi-ai luat cuvintele din gura, cristean! seara buna!

Cristean spunea...

udoi, udoi!

jane spunea...

:))

Anonim spunea...

stii si tu cum s a intamplat cu poporul ales. ca vad ca ai adaptat oarecum bancu. smecheria e ca dupa ce au luat alea 10 porunci , ca doar erau moca , s au dus si le au dat si ei mai departe tot moca , dar pe bani. cum vine asta... !@!@@??

Cristean spunea...

care banc?

Anonim spunea...

Dumnezeu coboara pe pamant pentru a si alege un popor. Dupa cateva esecuri , hotaraste sa mai dea o tura pe pamant ca sa se linisteasca si pe urma sa plece la treaba lui. Intr un desert gaseste o haita de oameni care mergeau de nebuni si ii intreaba :
-Vreti sa fiti poporul meu? Poporul ales?
Unul dintre ei raspunde:
-Pai ce trebuie sa facem?
-Va dau o porunca!
Oamenii il privesc suspiciosi iar mai marii cetei se aduna si se sfatuiesc minute bune. Dupa ce iau o hotarare , se indreapta spre Dumnezeu si l intreaba:
-Cat costa?
-Nu costa nimic....
-Bine , atunci da ne 10!

l am cautat ceva ca l aveam pe blog si mi era lene sa scriu atat.

Cristean spunea...

mah, bancu' e bun, da' io sper ca nu esti rasist. si mie imi place sa fac misto de toti, da' doar la misto.

Anonim spunea...

astia cu zeitgesit ... multi au probleme. au impresia ca le a schimbat viata basina aia de "film".
sunt atat de bucurosi ca zeitgeist spune ca nu exista dumnezeu , de parca ar fi castigat lozu ala mare la loto.
am prieteni care m au speriat cand i am vazut cat de bucurosi sunt ca nu exista dumnezeu si ca totu e o mare minciuna. Ce aveti ma?? sunteti cu capu??

Anonim spunea...

n am strop de rasism in mine. mai tare de atat , joc intr o piesa de teatru care trateaza exact tema holocaustului. sunt un evreu cu vo 2 bacanii care ajunge sa fie saltat si depus intr un lagar ... ma rog , piesa a castigat gala UNATC ca acolo se juca , si din toamna o sa se tina la un teatru pe langa unirii.
asa ca ... chill , nu s rasist. doar fac misto daca e de facut

Cristean spunea...

bun, bun. adica, te-ai prins, facem dragoste cu mama cui merita, da' eu prefer sa nu judec pe cineva dupa ce-a facut ma-sa si tac'su, varu' si asa mai departe. e exact ca si cum m-as judeca pe mine prin prisma faptului ca sunt roman. ceea ce deja e un handicap, ar zice unii.

Anonim spunea...

Cristean - ma crezi ca nu m-am uitat la Zeitgeist?
Si chiar daca m-as uita nu cred ca ar schimba ceva.
Deseori ti se spune ce trebuie sa crezi/intelegi.

Cristean spunea...

ma rog, poate te-am luat eu prea in serios. ideea e ca eu nu cred in balivernele astea cu masoni si nu stiu ce, conspiratii exista, dar de multe ori sunt chiar in fata noastra, insa noi suntem prea obsedati sa cautam nush' ce explicatii abracadabrante in loc sa ne folosim bunul simt.