joi, 18 iunie 2009

Cum salvam ţara (I)

Universiadele

Satul de aia care tot ma fut la creier ca doar stau si critic, gata, am cedat. Lansez un nou serial. Cu ce cred eu c-ar face tara asta de cacat sa fie mai putin de cacat, daca nu chiar mai buna. N-am pretentia cum c-as fi vreun alchimist, or sa fie doar chestii de bun simt, nu stategii, platforme politice etc. Va rog sa-mi spuneti cand gresesc.

Ma, cine-ti face educatia? Ma-ta, tac'tu, anturajul, tu - daca ai ceva creier in cap si nu in ultimul rand, statul romanesc. Dar hei, lipseste ceva. Unde termina fotomodelele faculta', de obicei? Exact, si eu sunt unul din "ratatii aia care au terminat la parti'". Bineinteles, faptul ca eu am intrat la doua odata, la una primul pe lista, la una, al treila, n-o sa ma salveze de rusinea asta in fata voastra.

Ba, eu m-am saturat de discutia asta. Ca facultatile particulare sunt fabrici de diplome, ca pula mea, ca termina toti distrusii, va provoc la o intrebare: ce-i mai greu la stat, sa intri sau sa termini? Eu va zic atat: eu pana n-am stiut la un examen, n-am trecut. De ce? Simplu, restantele se platesc. Doar nu erau nebuni sa ma treaca asa, ca stiau ei c-o sa-i sustin eu in blog mai tarziu. Pentru ca nici nu o fac.

Asa ca propunerea mea e simpla: un fel de olimpiade. Nationale. La orice. Sustinute de minister sau de asociatiile lor. Facultatile cu coaie or sa se inscrie, alea fara, ma indoiesc. Stiu, suntem in "romaniea". Locul I o sa fie furat. Da' tot vei afla cam care sunt cele mai bune 3-4-5 facultati la drept penal, daca vrei sa te faci procuror. Din inflatia asta de facultati. Vei afla unde ai sanse sa inveti mai bine istorie, chirurgie, programare, psihologie, dendrologie, pula mea, orice. La orice se organizeaza un concurs intre oamenii care chiar invata treaba aia. Vi se pare naspa? Mie mi se pare un sistem prin care se vor promova niste valori.

4 comentarii:

Anonim spunea...

TOT CEEA CE PUTEM FACE PENTRU A SALVA ACEASTA TARISOARA DE TOT RAHATUL. SPUN ASTA FARA SA O INDULCESC DELOC PENTRU CA NU MERITA SA INDULCESTI RAHATUL. DECI TOT CEEA CE PUTEM FACE, ESTE SA II DAM FOC SA NE MINUNAM TOTI CUM ARDE SI SA FACEM LOC PENTRU CREEREA UNEI NOI TARI. IAR DACA AVETI CEVA CU MINE SI SUNTETI PATRIOTI SAU CEVA, GANDITI-VA BINE CAT DE FRUMOS AR ARDE TOATA :).

Cristean spunea...

:))))) lasa, bre, tara, ca n-are nicio vina, oamenii care-o locuiesc sunt de vina. acuma, serios vorbind, mi-a trecut si mie prin minte varianta ta dar, din pacate, si eu sunt roman, asa ca ma simt obligat sa propun chestii mai putin radicale.

Anonim spunea...

din orice pozitie, aia de la particulara sunt facuti praf. depinde pe cine selectezi de la stat sa participe la "olimpiade".

Cristean spunea...

ei, uite, de-aia vreau eu olimpiada, ca sa scapam de texte gen "aia de nu stiu unde sunt praf".